Гигантът United Parcel Service (UPS) планира да съкрати 12 000

...
Гигантът United Parcel Service (UPS) планира да съкрати 12 000
Коментари Харесай

Най-голямата компания за доставки в света съкращава 12 000 служители

Гигантът United Parcel Service (UPS) възнамерява да редуцира 12 000 работни места, предава Reuters. Новината идва, откакто най-голямата компания за доставка на колетни колета в света предвижда годишни доходи под целевите стойности на Wall Street. 

Акциите на основаната в Атланта UPS се сринаха с 8% до 145.32 $ на Нюйоркската фондова борса на фона на слабото търсене от страна на нейните клиенти в областта на търговията на дребно, производството и високите технологии. 

Компанията възнамерява да редуцира разноски за 1 милиарда $, защото претърпя „ сложна и разочароваща “ година, през която размерът, приходите и оперативната облага понижиха във всички бизнес сегменти. Това съобщи основният изпълнителен шеф на UPS Карол Томе в конферентен диалог с анализатори. 

UPS, която се преглежда като знак за международната стопанска система, не чака възстановяване на бизнес изискванията до втората половина на 2024 година Във вторник тя предвижда доходи за цялата година в размер на 92 – 94.5 милиарда $, което е под междинната цел на анализаторите от 95.57 милиарда $, съгласно данни на LSEG. 

UPS, FedEx и други компании за доставки претърпяха взрив в първите дни на пандемията, когато потребителите, останали затворени по домовете си, започнаха да пазарят онлайн от всичко по доста – от мебели и съоръжение за извършения до потници и тв приемници. 

Тази наклонност се обърна, когато пътуванията, концертите и храненето на закрито се възобновиха, а последвалият спад бе остър от инфлационния напън, който ограничи някои покупки в региона на електронната търговия.

И UPS, и FedEx бяха принудени да понижат прогнозите си в изискванията на към момента несигурна бизнес среда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР