Гигантът T-Mobile купува конкурента си Mint Mobile, бюджетния мобилен оператор,

...
Гигантът T-Mobile купува конкурента си Mint Mobile, бюджетния мобилен оператор,
Коментари Харесай

T-Mobile поглъща телекома, зад който стои актьорът Райън Рейнолдс

Гигантът T-Mobile купува съперника си Mint Mobile, бюджетния мобилен оператор, в който артистът Райън Рейнолдс има дял. Сделката се прави оценка на до 1,35 милиарда $ и идва в миг, когато T-Mobile се стреми да разшири предлагането на предплатени телефони.

Придобиването би трябвало да завърши по-късно тази година, като крайната вена ще зависи от бизнес резултатите на компанията майка на Min – Ka`ena. Сумата ще бъде платена посредством 39% пари в брой и придобиване на 61% акции в Ka`ena Corporation.

След привършване на договорката създателите на Mint Дейвид Гликман и Ризван Касим ще се причислят към T-Mobile, с цел да продължат да ръководят марката, който „ ще действа като обособена бизнес единица “. Райън Рейнолдс също ще остане част от бизнеса, с цел да „ продължи да извършва креативната си роля от името на Mint “, споделят от T-Mobile.

„ Никога не съм си и мечтал да владея безжична компания и сигурно не съм мечтал, че ще я продам на T-Mobile “, разяснява Рейнолдс в туитър. „ Животът е чудноват и аз съм необикновено горделив и признателен. “

Канадският артист купи миноритарен дял от Mint Mobile през 2019 година и от този момент играе ролята на дипломат на марката. Той самичък назова капиталовото си решение „ малко ексцентрично “ на фона на това, че „ звездите нормално влагат във висококачествени артикули като марки за грижа за кожата или компании за апетитен джин “.

Mint Mobile е основана през 2016 година за да даде „ налична, първокласна безжична “ услуга непосредствено на потребителите. В изказването си за 2019 година По мотив инвестицията си Райън Рейнолдс сподели, че е „ разчувствуван да се бори за по-практичен метод към най-съществената технология “.

Актьорът се среща със съоснователя на Ka`ena Дейвид Гликман с помощта на взаимната им работа с Michael J. Fox Foundation за проучване на заболяването на Паркинсон. Рейнолдс е прочут с разностранните си вложения – той да вземем за пример е съсобственик и на уелския футболен тим Рексъм.
Mint, който предлага евтини предплатени проекти, е виртуален оператор на мобилна мрежа (MVNO), който към този момент предлага услуги в мрежата на T-Mobile. Със закупуването на Mint T-Mobile може би се стреми да си върне клиентите, които загуби, когато продаде Boost Mobile на Dish в границите на сливането си със Sprint.

„ В дълготраен проект ще се възползваме и от използването на маркетинговата формула, с която Mint стана прочут, допълнително елементи на T-Mobile “, споделя основният изпълнителен шеф на T-Mobile Майк Сиверт.

Това не е първата компания, която T-Mobile придобива. В продължение на няколко години тя изкупи няколко от своите съперници. През 2013 година закупи бюджетния оператор MetroPCS, а през 2018 година разгласи проектите си да се слее със Sprint за 26 милиарда $.

Ходът беше подложен на сериозен регулаторен надзор, преди договорката да бъде позволена през 2020 година Дори след завършването на договорката, рецензиите продължиха. В собствен материал от 2021 година The Wall Street Journal да вземем за пример разкри, че сливането в действителност е премахнало работни места – вместо да добави, както бе дадено по-рано.

Наред с това, през годините T-Mobile стана жертва и на няколко нарушавания на сигурността на данните и хакерски офанзиви, което може да разтревожи клиентите на Mint.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР