Гигантът Рейли Опелка победи за трети път през този сезон

...
Гигантът Рейли Опелка победи за трети път през този сезон
Коментари Харесай

Рейли Опелка спечели престрелката на гигантите с Джон Иснър в Атланта

Гигантът Рейли Опелка победи за трети път през този сезон другия голям занаятчия на асове Джон Иснър и се класира четвъртфинал на шампионата от ATP 250 в Атланта (САЩ).
 Резултати от ATP 250 в Атланта (САЩ)
Резултати от ATP 250 в Атланта (САЩ)

Григор Димитров със съществени шансове за нанагорнище в международната класация

Любителите на престрелките от начален удар се любуваха на общо 64 аса, като тук Иснър имаше леко преимущество 33-31. Стилът и на двамата е подобен, че имаше общо 5 благоприятни условия за пробив и спечелилият беше избран след три тайбрека - 7-6(2), 6-7(5), 7-6(5). Дуелът от сервис линията продължи 2 часа и 37 минути, като бяха изиграни оптималния брой геймове.

Възможностите за пробив бяха: за Опелка в първия гейм на втория сет на сва пъти и за Иснър при 5-5 в третия сет на три пъти. Рейли отстрани Джон в първия кръг на Australian Open, както и по пътя към първата си купа от ATP в Ню Йорк през февруари.

Иснър защитаваше купа в Атланта, откакто завоюва шампионата в Нюпорт (САЩ) в неделя и има девет финала от 10 участия в сегашния шампионат.

След този си триумф Рейли Опелка ще срещне британеца Даниел Еавнс, имал същата дълготрайност на мача при успеха си над Раду Албот (Молдова) със 7-6(5), 5-7, 6-2. Разбира се, че в този имаше и естествени разигравания.

В другите два дуела от третия ден на шампионата Камерън Нори (Великобритания) съкруши Соо Воо Куон (Южна Корея) с 6-3, 6-4 и си обезпечи четвъртфинал против Алексей Попирин (Австралия) отстранил №4 в схемата Пиер-Юг Ербер със 7-5, 6-3.
 Григор Димитров загуби от международния №405 в Атланта
Григор Димитров загуби от международния №405 в Атланта

Българският позволи 23 точки за пробив против левичаря Кевин Кинг

Тези резултати смъкнаха Григор Димитров в най-хубавия случай на 55-о място в ранглистата на ATP.

Довечера са останалите 4 осминафинали, а на следващия ден е денят за четвъртфиналите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР