GIGABYTE, водещ производител на високопроизводителни сървърни дънни платки и системи,

...
GIGABYTE, водещ производител на високопроизводителни сървърни дънни платки и системи,
Коментари Харесай

GIGABYTE освежава сървърната линия AMD EPYC с повече възможности за избор на NVMe сторидж

GIGABYTE, водещ производител на високопроизводителни сървърни дънни платки и системи, направи актуализация на своята гама AMD EPYC™ 1U и 2U сървъри с поддръжката на разнообразни нови комбинации от устройства  за предпазване на данни и нараснала NVMe съгласуваност за консолидираното на по-плътни сторидж системи с висока пропускателна дарба.  
Тези 5 системи са част от семейството „ подготвени за консолидиране “ Рак-сървъри с общо предопределение, снабдени с най-голям клас зареждания и охладители и съчетаващи висока продуктивност, енергийна успеваемост и надеждност за уеб-хостинг, предпазване на данни, виртуализационни инфраструктури, бази данни и разбор на данни, и други интензивни приложения.

Сървърните системи AMD EPYC™ на GIGABYTE са основани на процесори EPYC™ 7000 серия, предлагани като системи на чип (SoC) и включващи дизайн с няколко кристала, с 32 ядра на процесор, 128 PCIe писти и 8 канала DDR4 памет. Тези характерности са разрешили на GIGABYTE да сътвори линия от сървъри с изключителна еластичност и благоприятни условия за уголемение. Дебютирали през юли 2017 година, AMD EPYC™ сървърите на GIGABYTE набират скорост, като понижават общата стойност на владеене при центровете за данни и оферират уравновесена композиция от изчислителна мощност, поддрътжка наизуст, огромен брой входо-изходи и нараснала сигурност.
Петте обновени сървъри GIGABYTE AMD EPYC™ са: моделите с 1U форм-фактор R181-Z90, R181-Z91    и R181-Z92, и с 2U форм фактор R281-Z91 и R281-Z92.
Всички тези системи поддържат по два AMD EPYC™ 7000 процесори с 32 DIMM слота. По отношение на устройствата за предпазване на данни, R181-Z90 поддържа 4 x 3.5″ SATA/SAS дискове с замяна под зареждане (hot-swap), R181-Z91 поддържа комбинация от 2 x 2.5″ „ hot-swap “ NVMe U.2 устройства и 8x „ hot-swap “ 2.5 ” SATA/SAS диска, до момента в който R181-Z92 поддържа 10 броя 2.5″ „ hot-swap “ NVMe U.2 устройства.

В същото време R281-Z91 поддържа композиция от 6x 2.5″ „ hot-swap “ NVMe U.2 и 20x 2.5″ „ hot-swap “ SATA/SAS диска, а R281-Z92 – надлежно 24x 2.5″ „ hot-swap “ NVMe U.2 + 2x 2.5 ” hot-swap  SATA/SAS устройства. И петте системи разполагат с 1x NVMe M.2 слот за в допълнение ултрабързо устройство.



Системите, които поддържат огромен брой сториж устройства с висока пропускателна дарба на данните са изключително добре подобаващи за приложения като обработка на огромни размери данни (Big Data), където размерът на паметта и продуктивността за запазване на тези огромни размери данни по време на обработката им имат все по-голямо значение.

„ Платформата AMD EPYC обезпечава доста висока продуктивност и отлична стойност в другите комбинации от размери и сторидж устройства. GIGABYTE продължава да предлага огромен избор висок клас сървъри, които да подхождат на съответните софтуерни потребности и бюджет на потребителите, “ сподели Стойчо Гергинов, изпълнителен шеф на SG-Computers Engineering, дистрибутор на сървърите на GIGABYTE.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР