Гибралтар няма да бъде жертва на Брекзит и има обещанието

...
Гибралтар няма да бъде жертва на Брекзит и има обещанието
Коментари Харесай

Гибралтар няма да бъде жертва на Брекзит, обяви премиерът Пикардо

Гибралтар няма да бъде жертва на Брекзит и има обещанието на Лондон, че ще бъде част от вероятно комерсиално съглашение на Англия и Европейския съюз.

Това съобщи министър председателят на територията Фабиан Пикардо, представен от организация " Ройтерс ".

Бъдещето на Гибралтар, за който Испания и Обединеното кралство спорят от епохи, ще бъде противоречив въпрос по време на договарянията за излизане от Европейски Съюз. Гибралтарците се самоопределят като британци, само че на миналогодишния референдум за Брекзит гласоподаваха единомислещо за оставане в съюза, за разлика от сънародниците си.

През април Брюксел разгневи Лондон и Гибралтар, откакто предложи на Мадрид право на несъгласие върху бъдещите връзки на Скалата с континента.

Тогава министър председателят упрекна ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, че се държи като " рогоносец, който си го изкарва на децата " след бракоразвод.

Пикардо съобщи, че има " стоманени гаранции " от министъра за Брекзит Дейвид Дейвис, че държавното управление няма да подписа комерсиално съглашение, което не включва Гибралтар.

" Аз съм гръбнакът на тези договаряния за Гибралтар и този гръбнак е изработен от варовик, няма да е елементарно да го строшат ", сподели той. " Длъжни сме пламенно и въодушевено да изпълним резултата от референдума и да проведем сполучлив Брекзит. Няма да пречим, само че няма да бъдем и негови жертви ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Преговорите за Брекзит (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР