Gi Group с рекордни резултати за 2021 г. и успешен ...

Gi Group с рекордни резултати за 2021 г. и успешен

Gi Group с рекордни резултати за 2021 г. и успешен край на рационализацията на структурата

Gi Group с рекордни резултати за 2021 година и сполучлив завършек на рационализацията на структурата Приходите нарастват с над 30% по отношение на 2020 година до 3,2 милиарда, а чистата печалба е 40 милиона евро, на плюс с 15% по отношение на 2020 г.Препоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Gi Group Holding, един от главните международни играчи в HR услугите и консултациите, завърши своята метаморфоза на 20 юни 2022 година, като приключи рационализацията на корпоративната конструкция и от юли 2022 година показва новата организация на Gi Group.

Решението следва развиването на Gi Group и желанието да отговори с организационна успеваемост на възходящия размер на компанията, която реализира най-хубавите стопански и финансови резултати в своята история през 2021 година, с наличие в 29 страни по света, над 650 клона и офиси и повече от 6700 чиновници.

Финансовата 2021 година завърши с доходи над 3,2 милиарда евро, което е с повече от 30% спрямо миналата година, като приносът от интернационалните обороти е от към 51%. Рентабилността също се усили с брутна печалба от 423 милиона евро, +37% спрямо 2020 година, EBITDA е равна на 115 милиона евро, което е растеж от 43% спрямо 2020 година, и чиста печалба от 40 милиона евро, +15% спрямо миналата година.

Развитието и непрекъснатият международен напредък накараха управлението да стартира развой на възобновяване. По-специално, новата конструкция има за цел да опрости йерархичните равнища и ръководството посредством съсредоточаване на контрола в едно холдингово сдружение, GI GROUP HOLDING S.p.A., което да координира ресурсите и дейностите на италианските сдружения и фирмите в другите страни по света. Целта е да се усили вътрешната синергия, да се усъвършенства известността на Gi Group, да се насърчи тактиката за сливания и придобивания и евентуални интервенции на финансовите пазари.

Стефано Коли-Ланци, основен изпълнителен шеф на Gi Group Holding разяснява: „ Стратегията, стартирана от Gi Group Holding, разреши бърз напредък освен в Италия, само че изключително в чужбина, с помощта на многочислените и сполучливи интервенции по сливания и придобивания. Днес ние в действителност сме международен състезател от класа, кадърен да се конкурира с водачите в бранша, с упоритостта да продължим с увереност в по-нататъшното развиване на нашия бизнес. Поетият път на напредък също би трябвало да бъде резистентен и това е повода, заради която взехме решение да опростим структурата на Gi Group, с цел да реализираме успеваемост по допустимо най-хубавия метод “.Стефано Коли-Ланци, основен изпълнителен шеф. Снимка: Gi Group Holding

Бизнесът в България

Благодарение на страховит екип и фокус върху някои браншове Gi Bulgaria за три години утрои приходите си. Растежът е единствено органически, без никакви придобивания и с съвършен баланс на разноските за максимизиране на рентабилността. Gi Group България печели 3 следващи години наградата на Gi Group Holding за доходност.

След като пандемията забави бизнеса, компанията следи обнадеждаващи признаци на напредък, изключително на ректрутинга и образованията. Core, нейното решение за изследване на заплатите, процъфтява. Много положителни резултати реализира и бизнесът ѝ за аутсорсинг.

Ако разгледаме всички структури на компанията в България, можем да кажем, че тя е една от 3-те най-големи компании на пазара в областта на HR - набиране на личен състав, краткотраен личен състав, аутсорсинг, образование, HR съвещания, изследване на заплатите. И може да пораства още.

Като се има поради дефицитът на претенденти, сигурно бизнесът за набиране на личен състав ще пораства, а с Gi Group и подразделението за търсене на фрагменти от междинен и върховен мениджмънт - Wyser. Освен това е належащо вложение в преквалификация на претенденти, с цел да бъдат подготвени за бъдещи работни места. Скоро компанията ще има физическо пространство в София, отдадено на тази задача и ръководено от отдела за образование Tack TMI. Името ще бъде „ Palace of Jobs “.

Родолфо Росето, районен управител за Източна Европа показва: „ България има капацитет за развиване в областта на нашия бизнес. Вследствие на войната и логистичните проблеми ще забележим наклонност за напредък напълно скоро. Имам поради, че чакаме преместването на производства от изток в Източна Европа и България сигурно е една от най-хубавите държави- претенденти за това “.

Рационализация на структурата на GI Group:

• Сливане посредством основаване на SCL HOLDING S.p.A. в GI GROUP HOLDING S.r.l. и по едно и също време с това превръщане в Società per Azioni;

• Частично делене на GI GROUP S.p.A. в интерес на GI GROUP HOLDING S.p.A.;

• Сливане посредством основаване на GI INTERNATIONAL S.r.l., в GI GROUP HOLDING S.p.A.

Gi Group Holding има присъединяване и нематериалните активи (марки и ноу-хау), екип, отдаден на дефинирането и контрола на осъществяването на стратегическите насоки на Gi Grop, както и управнически действия, като администрация, финанси, ИТ, маркетинг, в интерес на дъщерни сдружения.

Ето по какъв начин наподобява рационализацията на Gi Group:

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg