Ghostrunner 2 преглед на киберпънк салашър

...
Футуристичният научнофантастичен жанр, наречен киберпънк, набира все по-голяма популярност сред
Коментари Харесай

Футуристичният научнофантастичен жанр, наречен "киберпънк", набира все по-голяма популярност сред геймърите с всяка изминала година. Cyberpunk 2077 обаче не е единственият, месец преди излизането на играта през 2020 г. беше пуснат хардкор слъджърът Ghostrunner с участието на кибернинджии, който също набра голяма популярност. А още на 26 октомври тази година беше пусната и втората част от поредицата. Какви нововъведения донесе продължението и дали то ще бъде толкова успешно, колкото първата част.

За играта

Ghostrunner 2 е хардкор екшън игра от първо лице, чиято история се развива след събитията от първата част. Действието се развива в постапокалиптично киберпънк бъдеще. Епохата на тиранията на Ключодържателя е приключила и сега последната цитадела на човечеството - кулата Дхарма - е изправена пред заплахата от кърваво нашествие. Съдбата на човечеството е в ръцете на играча, който трябва да се изправи срещу бруталния култ от кибернинджии, появил се от дълбините на кулата Дхарма. Това изживяване обещава да бъде наистина вълнуващо и незабравимо. Между другото, най добрите онлайн казина в българия предлагат много подобни слотове.

Сюжет

Събитията в Ghostrunner 2 започват една година след финала на първата част и излизането на Dharma. Главният герой, Джак, научава, че човечеството е застрашено от Азура - група механизирани същества, които искат да завладеят света и да заменят хората.

Сюжетната линия, както и в оригиналната игра, е доста посредствена и е направена с една-единствена цел - да свърже логическата верига с бойни арени, паркур и каране на колело. Трябва да отбележим, че сюжетната линия се справя с тази задача доста добре.

Геймплей

В геймплейно отношение втората част стана по-непринудена, но не се различава твърде много от оригиналната игра. Също така ще трябва да режете врагове с киберкатана, светкавично да скачате между платформите и периодично да се биете с босове. Както героят, така и враговете умират от един удар, така че играчът няма право на грешка, което ви насърчава да усъвършенствате бойните си умения.

В Ghostrunner 2 разработчиците са направили някои промени в механиката на геймплея, например добавили са някои специални движения и са поставили "кълдаун" на джърка. Освен това са добавили мотор, отворен свят и пълноценен хъб, които ще разгледаме отделно.

Байк

Може би най-важното нововъведение в продължението беше велосипедът, на който играчът трябва да се придвижва през условно отворения свят. Мотоциклетът разнообрази геймплея: сега трябва да заобикаляте препятствия с бясна скорост и да избягвате враговете, които се опитват да ви убият.

Освен това разработчиците са добавили вертикален геймплей, разбира се, с редовни препятствия. Това понякога е досадно и ви кара да преигравате нивата, но като цяло моторът добави повече динамика и устрем в играта.

Хъб

Друго забележително нововъведение беше пълноценният хъб, до който играчът стига само след като завърши нивата на историята. В него можете да разговаряте с Кира, Сол и други приятели. Диалозите са направени по-скоро за щяло и нещяло, но все пак е готино, че можете да взаимодействате с приятелите си, а не просто да им говорите по радиото. Освен това тук можете да качвате уменията си и да печелите местна валута в симулацията. Като цяло хъбът се оказа добро решение и разводнява добре геймплея.

Присъда

Втората част на поредицата се оказа още по-щура и динамична. Разработчиците са лишили играта от досадните ѝ недостатъци и са въвели дребни, но доста полезни промени, като велосипед, условно отворен свят, хъб и донякъде обновени битки. Не без недостатъци под формата на периодични замръзвания и бъгове, доста лесни босове, както и намалено ниво на "хардкор".

Въпреки това Ghostrunner 2 е все същият шофьорски слашър, в който е забавно да разбиваш враговете с катана, да караш мотор и да поставяш нови рекорди в симулацията. Така че спокойно можем да препоръчаме играта за преминаване. Slasher е наличен за PC, PS5 и Xbox Series X|S.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР