Гейзери и реки от нефтения отпадък гудрон потекоха от старото

...
Гейзери и реки от нефтения отпадък гудрон потекоха от старото
Коментари Харесай

Гейзери и реки от нефтен отпадък потекоха в Русе

Гейзери и реки от нефтения боклук гудрон потекоха от остарялото бунище на Русе. Отпадъчният нефтопродукт е избил от всички страни на сметището и тук-там се стича отвън него.

Хората в региона описват, че тази обстановка се повтаря всяка година повече от 15 години, когато температурите на въздуха трайно се покачат. Това наложи инспекция на екоинспекцията в града.

 „ Гудронът е отпадъчен артикул от преработката на петрол. В Русе до 1989 година е функционирало производството на масла, този боклук е било позволено тогава да се депонира на сметището ”, съобщи специалистът от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе Христо Милков и посочи, че след толкоз години грудронът се е трансформирал във тип асфалт.

Ангажимент за разбори на почвата и водите имат от общината на града, като по-късно документите се показват в Регионална инспекция за опазване на околната среда. „ Не сме открили фрапиращи превишения и да има заплаха за околната среда или хората ”, добави специалистът.

„ Дали сме наставление всичките течове да се намерят незабавни дълготрайни и краткосрочни ограничения, с цел да се реши казуса ”, сподели Милков.

Директорът на дирекция " Екология " в Община Русе Любомир Владимиров съобщи, че са уведомили компанията, която реализира поддръжка на рекултивираното бунище,  още на идващия ден. „ Днес се чака да стартират строително-монтажни работи, само че виждате, че казуса не е на едно място ”, означи той и акцентира, че сега това, което могат да създадат е ямите да бъдат изчистени и затворени.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР