Геймърският монитор KTC H27T22 впечатлява с отлични характеристики на много

...
Коментари Харесай

KTC H27T22 – достъпен 27-ичов монитор за игри на 165Hz


Геймърският екран KTC H27T22 впечатлява с отлични характерности на доста налична цена

Ако има пазарен сегмент, който да се радва на непрекъснато висок интерес от голяма публика, това безспорно е хардуерът за игри. И млади, и остарели се увличат по гейминга и са подготвени да похарчат цяло положение, с цел да имат най-хубавото „ желязо ” за игри. Е, на пазара има и налични решения с отлични характерности. С един подобен артикул ще ви срещнем в този момент.

Марката KTC навлезе непосредствено на пазара за монитори през януари 2021 година, стъпвайки на дългогодишния си опит като ОЕМ производител на екрани от междинен и висок клас. Компанията бързо се наложи с наличните като цена монитори за игри с доста положителни механически спецификации.

Моделът, който преглеждаме тук, е в действителност впечатляващ – с диагонал 27 инча, периодичност на освежаване 165Hz, време за реакция от 1 ms и IPS технология на панела с резолюция WQHD 2560×1440 пиксела. Цената е извънредно атрактивна – мониторът се предлага сега за €249,99 с ваучър за отстъпка 72PLMS0K в световния онлайн магазин Geekbuying.

Широките благоприятни условия за конфигурация на KTC H27T22 обезпечават мечтаната еластичност за геймърите

Дизайн и ергономия

Въпреки че в последно време извитите екрани стават все по-популярни за игри, е типичен плосък екран със съответствие на страните 16:9, което го прави подобаващ и за естествените действия в домашния офис. Изработката на пластмасовия корпус наподобява безупречна, а светещата RGB светлина на гърба основава цветови резултати в синьо, розово или зелено и мечтаната от геймърите атмосфера. Черният цвят е преобладаващият, а розовият отвор на стойката е впечатляващ акцент.

Мониторът се привежда в подготвеност бързо и елементарно, с няколко обикновени дейности, като в същото време предлага необятни благоприятни условия за конфигурация. Така да вземем за пример, височината може да се контролира в диапазон от 9 см, екранът може да се върти до 30 градуса и да се накланя от 5 до 20 градуса. Можете даже да завъртите екрана в изправено положение – за работа в портретен режим. Предвидена е и опция за закрепване на монитора към стената по стандарта VESA.

Топ характерност на KTC H27T22 е честотата на освежаване от 165Hz при свързване посредством Display Port

Характеристики

Качеството на картината е доста положително. IPS панелът има съответствие на контраста 1000:1 и необятен зрителен ъгъл от 178 градуса. Цветовете са блестящо изразени, с покритие от 83 % на Adobe RGB и 95 % на DCI P3. Разделителната дарба е 2560×1440 пиксела (WQHD), което е повече от задоволително за игри. Повърхността на екрана има покритие против отражения, което понижава отраженията от лампи или слънчева светлина.

Честотата на освежаване доближава най-много 165Hz при свързване през DisplayPort за изключителна гладкост на изображенията по време на игри, до момента в който с HDMI 2.0 са вероятни до 144Hz, което също е доста висок индикатор. С време за реакция от 1 ms, е много бърз за гейминг. Мониторът поддържа също технологиите AMD Freesync Premium и Nvidia G-Sync, както и HDR10. Достатъчно ослепителен е – с индикатор 350 cd/m², което е супер за бюджетната му цена.

Опции на KTC H27T22 като мерник, таймер и брояч дават преимущество на геймърите

Интерфейси и ръководство

KTC H27T22 може да се свърже към компютър и други източници на видеосигнал по два метода – посредством интерфейси DisplayPort 1.2 и HDMI 2.0, ситуирани на гърба на монитора. Предвиден е също слот за зареждане и аудио излаз. Наличният USB порт е единствено за надграждане на фърмуера и няма друга функционалност. Мониторът не разполага с вътрешни високоговорители.

Можете да управлявате единствено с бутона за зареждане, ситуиран на гърба. С леко натискане надолу ще се придвижите в менюто за настройки, а с придвижване надясно ще изберете самостоятелна алтернатива. Налични са няколко авансово заложени режима: общоприет, кинематографичен, фото, RTS, FPS1 и FPS2.

KTC H27T22 е съчетаем с основни графични технологии на AMD и Nvidia

Разбира се, допустимо е да дефинирате лични настройки, а също да регулирате цветовата температура или да активирате филтър за синя светлина. Интересни функционалности за геймърите са мерникът, таймерът и FPS броячът.

В умозаключение, KTC H27T22 предлага чудесно качество на изображението с бързо време за реакция и висока периодичност на освежаване до 165Hz. Възможностите за контролиране на височината и завъртане на екрана са доста практични, само липсва USB хъб.

В листата на поддържаните технологии за високо качество на картината е и HDR10

Наличност и цена

Този атрактивен геймърски екран е наличен за поръчки тук: на цена от €249,99 с ваучър за отстъпка 72PLMS0K в световния онлайн магазин Geekbuying и безвъзмездна доставка от европейски склад (Унгария). Несъмнено сходна цена за 27-инчов IPS екран за игри е извънредно привлекателна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР