Геймърските 4К монитори Acer Predator X27 и ASUS ROG Swift

...
Геймърските 4К монитори Acer Predator X27 и ASUS ROG Swift
Коментари Харесай

Цената на HDR: спад на производителността при видеокартите на AMD и Nvidia

Геймърските 4К монитори Acer Predator X27 и ASUS ROG Swift PG27UQ имат освен висока кадрова периодичност, само че и поддържат разширения динамичен диапазон (HDR). Това се удостоверява и от съществуването на документа DisplayHDR 1000. Но уеб-изданието ComputerBase заяви, че за проявлението на HDR изображение в настоящите към сегашен ден ААА геймърски планове с висока кадрова периодичност, е належащо да се жертват графичните настройки.

Германските експерти са създали редица проби на HDR, при които са употребявали монитора ASUS ROG Swift PG27UQ. Те са ревизирали какво въздействие оказва включването на разширения динамичен диапазон върху бързодействието на видеокартите Nvidia GeForce GTX 1080 и AMD Radeon RX Vega 64. Оказа се, че в тази обстановка графичните карти на AMD се оправят по-добре от тези на Nvidia.



Тестовете на 12 игри демонстрираха осезателно  на кадровата периодичност при активиране на HDR. При видеокартата Radeon RX Vega 64 спадът е приблизително към 2%. Но при GeForce GTX 1080 броят фрагменти в секунда пада с цели 10%.



Интересно е, че разширеният динамичен диапазон съвсем не оказва въздействие на бързодействието при играта Mass Effect: Andromeda. Най-големият спад бе следен в играта Destiny 2, в която fps пада с 20% едновременно.



Редакцията на ComputerBase заяви, че към този момент се е свързала с представителите на Nvidia във връзка ниските резултати на GeForce GTX 1080 в HDR тестванията. Отговорът се чака всеки миг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР