Гей парад, организиран за пръв път в полския град Бялисток,

...
Гей парад, организиран за пръв път в полския град Бялисток,
Коментари Харесай

Гей парад в Полша бе атакуван от ултранационалисти

Гей церемониал, проведен за пръв път в полския град Бялисток, бе нападнат през вчерашния ден от ултранационалисти, заяви Франс прес.

Петнайсетина души бяха арестувани, заяви полицията.

В миг, когато в католическата страна се води акция против "ЛГБТ идеологията ", една от главните тематики на идните парламентарни избори, към 800 души минаха през центъра на Бялисток.

Демонстрантите развяваха флагове в цветовете на дъгата и издигнаха плакати с надписи "Любовта не е грях ". Но футболни почитатели, пристигнали от цяла Полша, прекъснаха няколко пъти шествието, поради което се наложи намесата на полицията. Според очевидци някои от тях са носели ултранационалистически знаци, а други са скандирали "Не на содомията в Бялисток! ".

Шествието бе мощно подложено на критика от католическите и националистическите среди, организирали към 40 контрадемонстрации в Бялисток, в това число фамилен пикник по самодейност на регионалния шеф, член на ръководещата консервативна партия "Право и правдивост ". Няколкостотин души се събраха за молитва пред катедралата, до момента в който шествието преминаваше през града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР