Гей мъж от Чечня, който изчезна след публикуването на видео,

...
Гей мъж от Чечня, който изчезна след публикуването на видео,
Коментари Харесай

Гей чеченец избяга от Русия след отвличане и побой от роднина на Кадиров

Гей мъж от Чечня, който изчезна след публикуването на видео, в което беше заставен да разкрие половата си еднаквост, е избягал от Русия, съгласно локалната активистка група SK SOS Crisis Group, която е улеснила спасяването му.

„ Благодаря на всички, които се тревожеха за мен “, споделя Ризван Дадаев във видео, оповестено в Telegram.

Дадаев изчезна за към три месеца през юли 2022 година след публикуването на видеозапис, в който в явно страдалчество той беше

заставен да разкрие половата си идентичност от група мъже,

за които се допуска, че са членове на чеченското държавно управление. С помощта на SK SOS Дадаев съумя да избяга от Русия и в този момент приказва намерено, разкривайки детайлности за своето похищение и задържане, в това число обвинявания в нарушавания на човешките права на най-високите равнища в държавното управление на чеченския водач Рамзан Кадиров.

Дадаев разкри пред SK SOS, че не е бил похитен от полицейски чиновници,

както в началото се предполагаше, а от четирима престъпни изнудвачи, които му поискали 50 000 рубли или iPhone 13 за мълчанието им. Видеото беше необятно публикувано, откакто беше оповестено в интернет.

Седмица след отвличането Дадаев и похитителите му са задържани и отведени в мазето на локалното полицейско ръководство, където съгласно него всички са били измъчвани. Той сподели, че четиримата мъже са

били бити с полиуретанови тръби и подложени на изтезания с електрошок.

Дадаев сподели, че първият му побой е бил нанесен от началника на полицията, който декларирал, че „ геят е прекомерно чист “ и му наредил да се търкаля по пода, преди да го бие до загуба на схващане.

Дадаев сподели също, че е

бил обичай от Дени Айдамиров, племенник на брачната половинка на Кадиров.

Айдамиров беше назначен на поста първи заместник-министър на вътрешните работи на Чеченската република през 2023 година

Полицията освободи Дадаев в средата на ноември 2022 година след тъжба на правозащитници. Той се укриваше до края на предходната година, когато другари се свързаха със SK SOS и потърсиха помощ за спасяването му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР