GettyImages Разходката на куче в парка повишава риска от зараза с

...
GettyImages
Разходката на куче в парка повишава риска от зараза с
Коментари Харесай

Разходката на куче в парка крие висок риск от зараза с COVID-19

 GettyImages Разходката на куче в парка покачва риска от болест с COVID-19  до 78 %. Това демонстрират резултатите от изследване, представено от вестник " Дейли мейл ". Испански учени от университета в Гранада и Училището за публично здраве в Андалусия показват, че домашните любимци могат освен да се заразят, само че и да разпространят ковид като допират инфектирани публични повърхности.

Как животните в действителност транспортират болестта към момента се прецизира, само че има доказани случаи на котки и кучета с открит COVID-19, които обаче не са заболели. Учените поучават притежателите на домашни любимци да са изключително деликатни с хигиената им след разходката.

Според професор Кристина Санчес Гонзалес доставките до дома от супермаркетите също крият риск от заразяване. Данните демонстрират, че приемането на храна вкъщи е с до 94 % по-опасно от ходенето до магазина.

Работата в офиса, вместо от у дома, носи риск от 76 на 100. Ако някой член на фамилията е болен от COVID-19 то заплахата от болестта е 60 %.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР