Getty Images >Към днешна дата над два милиона души са получили

...
Getty Images
>Към днешна дата над два милиона души са получили
Коментари Харесай

Путин: Руските ваксини срещу COVID-19 са най-добрите в света

 Getty Images >
" Към днешна дата над два милиона души са получили и двата съставния елемент от имунизацията, направени са имунизации. И почти още толкоз, само че по-малко, също над два милиона (души) са получили първата доза ", сподели той на среща с доброволци от акцията " Ние дружно ".

При изискване, че имунизацията " Спутник V " бе утвърдена в Русия още през август, сравнението на имунизацията в страната с тази в страни като Съединени американски щати, Англия и Израел не е в интерес на руснаците, сочи статистиката. Към 2 март в Израел са инжектирани общо 8,3 милиона дози, в Съединени американски щати – 77,9 милиона, във Англия – 22,3 млн. дози.

Руският президент акцентира, че имунизацията е главният метод за битка с пандемията от ковид, а производството на ваксини ще се усилва. Путин назова съветските ваксини против COVID-19 " най-хубавите в света ".

" Наистина има с какво да се гордеем, поради това, че ( " Спутник V " ) и (другите наши) ваксини са най-безопасните и най-ефективните ", сподели съветският президент.

Масовата имунизация против COVID-19 на всички искащи в страната стартира на 18 януари. Руснаците могат да се ваксинират гратис с една от две регистрирани в Русия ваксини - Спутник V и Епиваккорона, отбелязва ТАСС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР