Гешев е Пригожин в съдебната ни система. Създаваш едно чудовище,

...
Гешев е Пригожин в съдебната ни система. Създаваш едно чудовище,
Коментари Харесай

Методи Лалов: Гешев е Пригожин в съдебната ни система

" Гешев е Пригожин в правосъдната ни система. Създаваш едно страшилище, използваш го, то мачка твоите съперници и в един миг по-късно то се обръща, става излишно и би трябвало или да го премахнеш, или ще те унищожи. Това е, същото е! ".

Това съобщи за БНР юристът и някогашен ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов.

Според него няма политическа воля за правосъдна промяна.

" Ако имаше политическа воля, щяхме да имаме политически участници, които ясно и тъкмо са поставили на масата параметрите на правосъдната промяна. Освен тези параметри, би трябвало да има и участници, които да я създадат. Когато отсреща имате ГЕРБ и Бойко Борисов, Движение за права и свободи и Делян Пеевски задълбочена промяна не може да бъде направена. Иначе би означавало Гешев и Пеевски да се самовкарат в пандиза. Управлението на Борисов сподели всички вероятни патологии, които могат да бъдат развити в едно държавно ръководство ", акцентира Лалов.

По думите му премахването на длъжността основен прокурор съставлява огромен риск.

" Напълно допустимо е сегашният Висш съдебен съвет да избере нов основен прокурор и това ще е в осъществяването на в този момент настоящия закон. Ако политиците желаят да сменят таймингът, просто би трябвало да създадат измененията, даже да не са в Конституцията. Законът за правосъдната власт се трансформира с нормално болшинство, най-малко в главните му елементи ", уточни Методи Лалов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР