Гешев е клиент на Борисов, а Борисов е клиент на

...
Гешев е клиент на Борисов, а Борисов е клиент на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма нова нишка в Барселонагейт |

Гешев е клиент на Борисов, а Борисов е клиент на Гешев политически. Пазят си гърбовете. Политическият отговор на този въпрос е да променим прокуратурата, да я освободим от управлението, което е толкоз политически нечисто.

Това съобщи водачът на " Да, България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия в отговор на въпрос какво би трябвало да се направи по проблема " ". Иванов разяснява, че по случая  нова нишка няма, има същите обстоятелства и въпросителни.

Депутатът от " Демократична България " разяснява, че не е виждал документите от Испания, само че би трябвало да сме изцяло наясно, че когато има такава язва в доверието на политическата класа, въпросът не е да търсим тайни теории.

" Този въпрос е отворен и не е решен от прокуратурата. Не може да има доказателства, когато няма следствие. Не може да има доверие в техните деяние, които внезапно се оказа, че били водели. Не може да има доверие, когато виждаме основният прокурор Иван Гешев да си пише с пиара на Бойко Борисов и когато виждаме, че ГЕРБ брани Гешев с гърдите си, а той замита всичко, което може да уязви Борисов. Това е неприличен взаимен метод на живот сред тях ", сподели Иванов. 

Според него в следствието " Барселонагейт " става дума за това дали министър председателят на България е могъл да употребява своето въздействие и да насочи паричен поток към доближен: " На този въпрос може да отговори прокуратура, която може да бъде справедлива. Прокуратурата на Гешев не може да бъде справедлива. "  

Иванов заяви, че за промяната на прокуратурата ще бъдат употребявани всички легални средства: " Ще се опитаме и с промени в Конституцията, а министърът на правораздаването разгласи, че ще сезира и този Висш правосъден съвет, и идващия му състав. Всичко допустимо ще създадем, с цел да освободим България от това задължение. "

" Трябва да третираме Путин като добре въоръжен терорист "

Лидерът на " Да, България " разяснява и обстановката към Украйна. 

" Не е време да се успокояваме. Много ми се желае да кажем: " Всичко свърши ". Очевидно е, че путинският режим подхваща тактика за качване на напрежение и след това оттегляне и шантаж на интернационалната общественост. Действията му са изцяло непредсказуеми и в този смисъл би трябвало да го третираме като, метафорично казано, добре въоръжен терорист. Това е логиката на заплашването ", съобщи Христо Иванов.

По думите му задачата на Москва не е Луганската република, а преразглеждане на статута на цяла Източна Европа и Черноморския район, както и преквалифицирането му в извънредна сфера на въздействие в Русия: " Тоест господарят на Кремъл мисли, че би трябвало да го питаме " Може ли? ". 

Иванов разяснява, че тематиката Украйна е била обсъдена на Консултативния съвет по национална сигурност. " Страната е най-острото огнище на напрежение сега. Други огнища също бяха коментирани. Геополитическата среда на сигурност много се утежнява и нашата отговорност се повишава. Фокусът на диалога на КСНС беше какво можем да създадем оттук насетне, с цел да бъдат попълнени дефицитите в защитата ни ", сподели той.

Според него на КСНС е имало цялостна изясненост къде сме ние.

" За Русия и намерението ѝ за преразглеждане на интернационалния ред - държавното управление има трезва и ясна оценка за рисковете, явен фокус върху ограниченията за тяхното ограничение в границите на опциите. Има необятен народен консенсус. Ситуацията е комплицирана, само че можем да бъдем уверени, че ръководството е съответно ", разяснява водачът на " Да, България ".

Той добави, че сме привикнали, когато приказваме за защита, да приказваме за доста пари с доста нули, а става дума за решение на дълготрайни проблеми и за вложения за развиване.

" Дълго време изглеждаше, че като сме се включили към НАТО, можем да бъдем спокойни за своята защита. Това в този момент се оказва, че е била недалновидна настройка. Тя докара до това да не се влага поредно в отбранителни качества. Когато парите не бъдат дадени в точния момент, това коства доста повече ", безапелационен е Иванов.

Сигурността на България има своята цена и би трябвало да сме подготвени да я плащаме. Навсякъде, където има здрави и съществени страни, виждаме, че фрагментите са минали в работа на отечеството под знамената - Израел, Съединени американски щати, Турция, Гърция и други, сподели още той и добави, че би трябвало в избрани области на защитата би трябвало да преизградим нашия потенциал - да се възползваме от новите технологии и едно ново потомство български жители в работа на отечеството да се причислят към армията.

Преди парите огромният проблем е политиката - ясните цели и необятната поддръжка, добави той. 

По думите му защитата е голяма опция за решение на въпроси, свързани с софтуерното развиване, индустриалното развиване, развъждане на човешки капитал, хора, които през армията получават избрани настройки и отношение към страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР