Герт Вилдерс не обича да го наричат крайнодесен политик, но

...
Герт Вилдерс не обича да го наричат крайнодесен политик, но
Коментари Харесай

Герт Вилдерс - най-големият кошмар на ЕС, който спечели изборите в Нидерландия

Герт Вилдерс не обича да го назовават крайнодесен политик, само че апелите му за референдум за овакантяване на Европейски Съюз и антиислямската му изразителност приказват друго. За него исляма е една " фашистка идеология ", пророкът ѝ Мохамед е " педофил и всеобщ палач ", а миграцията би трябвало да бъде спряна. В четвъртък светът се разсъни с новината, че точно Вилдерс и неговата Партия на свободата (PVV) са огромният победител на парламентарните избори в Нидерландия.

След съвсем цялостното броене на гласовете PVV печели 37 места в 150-местната долна камара на Народното събрание - величествен и неочакван триумф, който ще провокира шокови талази в Европа, където крайнодясната идеология е във напредък. Първото място слага Вилдерс отпред на договарянията за образуване на идващото държавно управление на Нидерландия и усилват възможностите страната да има своя първи крайнодесен министър председател.

Когато преди 25 години влиза в политиката, Вилдерс е сравняван с Моцарт поради русата си коса. През последните години обаче той по-скоро се приближава до това да бъде нидерландският Доналд Тръмп - освен поради сходната прическа сред двамата политици, само че и поради цветущите си изявления и голяма интензивност в обществените мрежи.

Герт Вилдерс е роден през 1963 година в град Венло, покрай немската граница. Израства дружно с брат си и двете си сестри в католическо семейство от междинна класа. Завършва гимназия във Венло, след което посещава редица курсове по право в Отворения университет в Нидерландия.

Целта му след довеждане докрай учебно заведение е да пътува и да види света. Много желае да посети Австралия, само че защото не разполага с задоволително пари, отпътува за Израел, където работи като доброволец в мошав на Западния бряг. Със спестените пари той пътува до прилежащите арабски страни в Близкия изток и е шокиран от неналичието на народна власт в района. Когато се завръща в Нидерландия, той стартира да следва хрумвания за битка с тероризма и образува антиислямски възгледи, които бележат политическата му кариера и през днешния ден.

С корени на ненавист

След успеха на изборите водачът на PVV разгласи, че ще " върне нидерландците преди всичко " и даде обещание да се оправи с това, което той назова " цунами от бежанци ".

" Нидерландия ще ни бъде върната, а миграцията ще бъде лимитирана ", съобщи той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР