Героят от Дойранската епопея, военачалник и кмет на София -

...
Героят от Дойранската епопея, военачалник и кмет на София -
Коментари Харесай

Поставят паметник на ген. Владимир Вазов на едноименния булевард в София

Героят от Дойранската епопея, пълководец и кмет на София - ген. Владимир Вазов ще има монумент на едноименния бул. в столицата. Това разгласи ръководителят на СОС Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска. 

" Взехме решение да сложим монумент на българския военачалник и кмет на София от 1926-а до 1932-а година ген. Владимир Вазов.

Столичният общински съвет одобри предлагането ни паметникът на генерала да бъде в регион " Подуяне ".

Генерал Владимир Вазов произлиза от славната фамилия Вазови. Негови братя са ген.-лейтенант Георги Вазов, лекарят Кирил Вазов, политикът Борис Вазов, офицерът Михаил Вазов и Патриархът на българската литература - Иван Вазов.

Той управлява българските елементи по време на сполучливата отбранителна интервенция при Дойран по време на Първата международна война. Генералът взе участие и в сраженията при Селиолу, Гечкенли, Люлебургаз и Чаталджа, както и във Втората балканска война.

Благодаря на сътрудниците съветници, че поддържаха предлагането ни, с което отдаваме респект на една бележита фигура от българската история ", написа той. 



" Ето какъв прекрасен монумент на ген. Владимир Вазов ще сложим на едноименния бул.. Дискретен, само че заслужен. Заслужена чест за един от най-успешните кметове на София ", написа общинският консултант от ГЕРБ- Димитър Вучев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР