Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските

...
Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските
Коментари Харесай

Вицепремиерът почете загиналите медици в Руско-турската освободителна война

Героите с белите престилки са всеки ден с нас. Истинските герои в бяло не обичат прожекторите, те са измежду своите пациенти. Превърнаха се в нашите герои, с тях свързваме не прокобите и страха от заболяването, а вярата и изцелението. Когато отмине пандемията, не би трябвало да ги забравяме и аплодисментите за тях би трябвало да са всеки ден. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Докторския монумент в София, където взе участие в обичайното поклонение за починалите медици в Руско-турската освободителна война, проведено от Българския червен кръст. Информацията оповестиха от президентската пресслужба.

Вицепрезидентът поздрави управлението на БЧК за смелата и виновна крачка да организира обичайното поклонение пред Докторския монумент, който е единственият монумент в Европа, повдигнат в символ на респект към медиците. Илияна Йотова благодари на чиновниците и доброволците на БЧК, без които няма да се оправим в актуалната рецесия.

„ В навечерието на Националния празник на България би трябвало да си спомним историята, само че да мислим и за бъдещето. 3 март е празникът, лишен от политическа обстановка, непосредствен до сърцето на всеки българин. Венците и цветята ще бъдат положени. Но най-важно е всеки от нас да претърпява празника през душата си с респект и памет към тези, които оставиха костите си по българската земя, с цел да можем през днешния ден да приказваме на езика си, да имаме вярата си и да отглеждаме свободно идващото потомство на България. 3 март е денят, в който би трябвало да благодарим на всички, които вървяха заeднo с българския народ по пътя към свободата “, посочи вицепрезидентът Йотова.

На обичайното поклонение Илияна Йотова бе съпроводена от 15-годишната Анастасия Треновска от Плевен – победителката на вицепрезидента в самодейността на английското посолство „ Посланик за един ден “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР