„Героите от кражбите и корупцията, критикувани и осмивани от парламентариста

...
„Героите от кражбите и корупцията, критикувани и осмивани от парламентариста
Коментари Харесай

Героите на Георги Кирков от кражбите и рекета – живи и днес

„ Героите от кражбите и корупцията, подложени на критика и осмивани от парламентариста и журналиста Георги Кирков - Майстора, са живи и през днешния ден - това е най-актуалното. Но най-тъжното е, че крадците, рекетьорите и мутрите след 120 години още веднъж са на власт, нищо ново в България ". Това сподели Ивелин Николов - шеф на Националния политически институт „ Димитър Благоев " в Казанлък във връзка честването на 150 години от рождението на Майстора. По думите му Казанлък, където Кирков основава „ Работнически вестник ", е определен за респект и полемика, отдадена на юбилея, с цел да свърже Институтът събитията с идното разискване на цялостната медийна политика на българската левица. " България има потребност от медии, които споделят истината, с цел да избягаме от подправените вести и от медийната примка на шайката „ Пеевски - Борисов ", съобщи Николов.

Проф. доктор Максим Мизов, шеф на Центъра за исторически и политологически проучвания, разкри блестящите похвати на най-хубавия политически оратор в историята на лявото придвижване и занаятчия на перото. „ В цялото му дело и творчество не може да се открие една липса в палитрата, с която борави Кирков - горчив сардонизъм, изострен жлъч, комизъм, ирония, подигравка, подигравка, гротеска, с лъх на идеализъм и романтика, излизащи от всяка дума, дело и перо, с цел да опише кражбите и келепира на властта ", илюстрира проф. Мизов пародията с днешните ръководещи, офшорките, публичните поръчки, санирането и така нататък

„ Времето, в което живеем през днешния ден, не е по-различно от това, на Кирков, през днешния ден още веднъж са сложени на тестване правата на служащите. Днешният капитализъм е даже по-опасен, поради новите прикрити и имитиращи хуманно лице дейности. ", сподели националният представител Георги Гьоков - член на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Той показа забавни обстоятелства за депутата Кирков с няколко мандата в Народното събрание и за синдикалната активност на пламенния и обичан национален трибун, уредник на стачки и герой за обществена правдивост. „ За страдание, в нашето време, не се е родил новият Кирков, само че той е задоволителен на българите ", сподели още Гьоков.

„ Точно в този момент се вижда най-ярко отражението на Кирковите съперници и герои, те са безсмъртни ", безапелационен бе Пламен Караджов, зам.-председател на Областния съвет на БСП-Стара Загора и началник на общинските съветници на левицата в Казанлък. Според него и ситуацията, в която той е живял и творил е също настояща - обществено неравноправие, корупционни схеми, изменничество на родината, което е трагично за нас, като нация, а това значи, че не сме си научили подлите уроци от историята.

„ Истината, да си споделяме истината и да се търсят действително решения - това е първата стъпка към смяна в България ", разясниха участниците в полемиката „ Георги Кирков - Майстора и поуките му за днешното време ". Те се сплотиха към концепциите - да се напише и издаде биография на недостижимия Кирков; да се сътвори виртуална библиотека; школа по ораторско майсторство; план в обществената мрежа, сплотяващ актуалните процеси; да започват локални и национални дискусии; в Казанлък да се провеждат Киркови вечери и други В кръглата маса присъединяване взеха и проф. Димитър Генчев - шеф на Центъра за стратегически проучвания, Стефка Савова - организатор на къщите на Георги Кирков, Димитър Благоев и Георги Димитров в София, Люба Герасимова - ръководител на Клуб „ Георги Кирков " в София, общински съветници на Българска социалистическа партия, социалисти от Казанлък и Стара Загора, съдружни сътрудници и други

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР