Героичната победа с 4:3 над Глазгоу Рейнджърс не измъкна Спартак

...
Героичната победа с 4:3 над Глазгоу Рейнджърс не измъкна Спартак
Коментари Харесай

Спартак се върна към посредствеността с нов провал в първенството

Героичната победа с 4:3 над Глазгоу Рейнджърс не измъкна Спартак (Москва) от рецесията. Отборът на Ивелин Попов позволи нова неверна стъпка в съветското състезание, като загуби с 0:2 при визитата си на Уфа и има единствено 1 точка от последните си 4 турнирни мача. Българският национал игра цялостни 90 минути, а попаденията за домакините означиха Дмитрий Сисуев и Ловро Бизяк след почивката.

След мощния мач, който изнесе против Рейнджърс, Попето резервира мястото си в титулярния състав. Временният ментор Раул Рианчо още веднъж заложи на българина като част от офанзивното трио, дружно с Луис Адриано и Софин Хани. На вратата Артьом Ребров размени Александър Максименко, а на пейката останаха бранителите Салваторе Бокети и Николай Расказов, които играха от първата минута против шотландците.
Уфа излезе с нов ментор. След загубата от Криля Советов (1:2) Сергей Томаров подаде оставка, а клубното управление назначи Дмитрий Кириченко. Бившият нападател не изненада с избора на стартов състав. Домкините действаха с петима бранители и двама нападатели в лицето на Силвестър Игбун и Дмитрий Сисуев.

Мачът се игра на изкуствена настилка и при много ниски температури. В първите минути Игбун на няколко пъти се измъкна по десния фланг от Лоренсо Мелгарехо, само че центриранията му бяха неточни. Очаквано, противниците избраха дългите подавания пред продължителните разигравания в средата на терена. В 20-ата минута Хани разсея скуката със мощен удар, който срещна напречната греда.

40′ Опасно! Попов забросил мяч на одиннадцатиметровую отметку, и Мельгарехо едвам не удалось переправить мяч в сетку!#УфаСпартак – 0:0 pic.twitter.com/HzVO1N3x7u
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 11 ноември 2018 година в 28-ата Фернандо трансферира стената от фаул, само че Александър Беленов съумя да избави. Домакините отвърнаха с изстрел на десния бек Дмитрий Живоглядов, отразен от Ребров. Веднага по-късно Ивелин Попов затрудни Беленов, а в края на полувремето Андрей Ешченко попречи на Сисуев да даде преднина на Уфа.

Сисуев сподели нюх към извеждащия пас и на старта на втората част, когато националът на Люксембург Оливие Тил имаше опция да стреля от комфортна позиция, само че прати топката над напречната греда. Малко по-късно Тил задържа Попов и получи жълт картон.

61′ Тилль бьет Ханни по ноге в пределах штрафной. Свисток арбитра молчит.#УфаСпартак – 0:0 pic.twitter.com/Vhw9dGNzaU
— FC Spartak Moscow (@fcsm_official) 11 ноември 2018 година Раул Рианчо предприе неочакван ход в средата на полувремето, пускайки дебютанта Владислав Пантелеев на мястото на опитния Денис Глушаков. Гостите имаха и искания за дузпа след рухване в наказателното поле на Софиан Хани, само че съдията Кирил Левников реши, че Тил не е направил нарушаване.

В 74-ата минута Беленов се намеси добре след рисково центриране на Джемал Табидзе, само че секунди по-късно нов флангова офанзива на Уфа приключи с гол. Отново центриране бе на Табидзе, а рикошет от крайници на бранител н Спартак направи топката комфортна за Сисуев и той с глава вкара за 1:0.

Спартаковци даже нямаха сили за заключителен взлом поради голямата отмалялост от мача в четвъртък вечер. Московчани започнаха да изсипват топката в наказателното поле, само че това не донесе никакъв триумф. Нещо повече - във втората минута на добавеното време резервата Ловро Бизяк се разноски сред двама бранители и с удар в далечния ъгъл оформи крайното 2:0 в интерес на Уфа.

Успехът постави завършек на серията от неприятни резултати на домакините, които към този момент са на 13-о място в класирането с актив от 14 точки. След паузата за националните тимове Уфа ще гостува на Оренбург, а Спартак, който заема осма позиция в таблицата, ще е хазаин на Криля Советов.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, неделя 11 ноември  Уфа 2:0краен резулат  Спартак (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР