Гермаският гигант Siemens обяви програма за глобални инвестиции в Азия,

...
Гермаският гигант Siemens обяви програма за глобални инвестиции в Азия,
Коментари Харесай

Siemens ще инвестира 2 млрд. евро на три континента

Гермаският колос Siemens разгласи стратегия за световни вложения в Азия, Съединени американски щати и Еврпа на стойност 2 милиарда евро, съобщи ДПА. С парите ще се строят нови фабрики и развойни центрове и ще се уголемяват остарели.

Контекст : Siemens е най-големият европейски промишлен конгломерат, който има мощни позиции в промишленото произвеждане, превоза и опазването на здравето. Компанията, учредена през 1847 година, през днешния ден има близо 300 000 чиновници по целия свят, а приходите ѝ за 2021 година са в размер на 62 милиарда евро.
 Siemens откри лаборатория за автоматизирани транспортни средства във Варна
Siemens откри лаборатория за автоматизирани транспортни средства във Варна

AGV технологията става все по-масова

Детайли : Повече детайлности Siemens дадоха за проектите си в Азия:
В Сингапур ще бъде построен нов високотехнологичен цех за 200 млн. евро, в който ще работят 400 души; В Ченгду, Китай, действителен обект ще бъде уголемен и още 400 нови чиновници ще бъдат наети за него. Това ще коства 140 млн. евро.
За Европа и Съединени американски щати са известни няколко плана - разширение на фабрики в Германия и Чехия, нова фабрика за релси в Съединени американски щати с 500 служащи за 200 млн. евро и други За вложения на стойност 1 милиарда евро в Европа и Съединени американски щати към момента не е определена локация.
 Siemens напуща Русия след 170 години бизнес в страната
Siemens напуща Русия след 170 години бизнес в страната

Обектите на компанията в Москва и Санкт Петербург в този момент се понижават

Още нещо : Цели 500 млн. евро компанията ще задели за развойна активност, като тя включва изкуствен интелект и т.нар " индустриална метавселена ".

За задачата Siemens работят взаимно с Microsoft и Nvidia.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР