Германците на възраст между 55 и 75 години са дигитално

...
Германците на възраст между 55 и 75 години са дигитално
Коментари Харесай

Германците на възраст от 55 до 75 години са дигитално грамотни, но предпочитат традиционната телевизия

Германците на възраст сред 55 и 75 години са цифрово грамотни и се оправят с действия като извършване на покупки онлайн, сърфиране със смарт телефон и писане на известия в приложението " Уотсъп ", които към този момент са част от всекидневието, демонстрира изследване, представено от ДПА.

Независимо от това германците от поколението на по този начин наречените бейби бумъри не престават да разчитат на изпитани медии като обичайна наземна телевизия и печатните вестници. Това демонстрира изследване на консултантите по ръководство на " ПрайсуотърхаусКупърс " (PwC), което следва да бъде оповестено идната седмица и е авансово предоставено на ДПА.

През октомври общо 1000 души от възрастовата група 55-75 години са били интервюирани онлайн за тяхното потребителско държание и потребление на медиите.

Според " ПрайсуотърхаусКупърс " 94 % имат смарт телефон, като шест от всеки 10 от тях го употребяват, с цел да сърфират в интернет всеки ден.

Услугите за известия и обществените медии също играят значима роля в живота на това потомство, като 82 % поддържат връзка постоянно, употребявайки услуги за известия като " Уотсъп ". Общо 34 % посещават ежедневно " Facebook ", обществената медийна платформа " Екс " или " Инстаграм ".

Мнозина употребяват онлайн банкиране и извършване на покупки един път или няколко пъти седмично.

" Хората на 55 и повече години са доста подобаваща целева група, чиято покупателна дарба е основен мотор на персоналното ползване в Германия ", сподели Кристиан Вулф от " ПрайсуотърхаусКупърс ".

" По отношение на потреблението на медиите и онлайн извършването на покупки сигурно има паралели с по-младите възрастови групи ", добави той.

В изследването 44 % от интервюираните правят оценка преимуществата на цифровите технологии и имат вяра, че те улесняват живота, оказват помощ нещата да се вършат по-бързо и с тях може по-лесно да се поддържа връзка с приятелите и фамилията. Само 12 % считат, че дигитализацията усложнява всекидневието, до момента в който 44 % са съгласни с изказванието, че дигитализацията прави живота както по-лесен, по този начин и по-сложен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР