Германци са измамили американския милиардер Уорън Бъфет с над 640

...
Германци са измамили американския милиардер Уорън Бъфет с над 640
Коментари Харесай

Измамили Уорън Бъфет с над € 640 млн.

Германци са измамили американския милиардер Уорън Бъфет с над 640 милиона евро, съобщи РИА Новости.

През 2017 година някогашните притежатели на един от най-големите производители на неръждаема стомана Wilhelm Schulz са предложили на финансиста договорка за придобиване на европейската компания против сумата от 800 милиона евро. Бъфет е приел офертата, а покупко-продажбата – осъществена.

Сривът на „ Уолстрийт” коствал 100 милиарда $

По-късно новите притежатели на металургичния колос - Berffhire Hathaway Inc. - са почнали да получават анонимни сигнали, че са станали жертва на машинация в изключително огромни размери. Последвалата инспекция, осъществена от специалисти в компанията на Бъфет, е посочила, че документите за финансовото положение, предоставени от компанията във Федералната република, са били подправени. Оказало се е, че Wilhelm Schulz е била на ръба на банкрута. "Цената на компанията не е била повече от 157 милиона евро ", това е гласяло заключението на експертите.

Адвокати на ощетената компания са завели дело.

Съд в Ню Йорк през вчерашния ден е постановил германците да върнат на Бъфет разликата от 643 милиона евро.

Според РИА Новости някогашните притежатели на европейската компания са били упрекнати в няколко десетки случая за измами и опити за измами. Те, от своя страна, са отрекли всички тези изказвания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР