Германци, които са против COVID мерките и ваксините, масово се

...
Германци, които са против COVID мерките и ваксините, масово се
Коментари Харесай

„Шпигел”: Германски антиваксъри се заселват в България

Германци, които са срещу Коронавирус ограниченията и имунизациите, всеобщо се заселват в България. С подобен материал излезе списание „ Шпигел” преди дни. Според обявата черноморският град Ахелой е желан, защото там никой не спазвал ограничения.



Противници на имунизациите и на Коронавирус ограниченията откриват в България място, на което могат да си върнат отчасти ограбената независимост, споделя немското списание в просторен материал преди седмица. Изданието показва град Ахелой като притегателна точка за немски съперници на имунизациите. Според създателя на материала немските жители живеели в съответен затворен комплекс. От две години там живее и Димитър, който също е прочел публикацията.

Няма такова нещо, то има и чехи тук има и поляци, има и руснаци и украинци, декларира Димитър Горанов.

Белгиецът Ханс Бекман живее у нас от две години. Мъжът познава няколко заселили се в България немски жители. Казва, че от ден на ден чужденци избират страната ни, а повода била по-евтиният живот.

Тук не са доста, в Поморие са повече. В Поморие живеят към 30-40 индивида. Хората, които знам от Поморие, имат там къщи и всяка седмица се срещат между тях. Много германци живеят в Каварна, изяснява Ханс Бекман.

Самият той се е ваксинирал неотдавна в „ Слънчев бряг”.

Ако отидете в този момент до магазина те ще попитат за документа, само че никой не пита за паспорт. Като те видят два пъти и след това те пускат свободно, изяснява Ханс Бекман. Той не крие, че съгласно него, Коронавирус ограниченията в България са занижени.

Това е казусът в Централна Европа, където не е по този начин елементарно. Например ето в този момент за Коледа там не е разрешено да се събират повече от двама души, изяснява Ханс Бекман.

Според „ Шпигел” живеещите у нас германци се събирали на обичаен брънч в ресторант край морето.

Не, не са антиваксъри, множеството са с ваксини, другите са със документ за антитела, декларира Гергана Тодорова - чиновник в ресторант. Тя е безапелационна, че още от вратата посетителите на ресторанта демонстрират документите си.

Статията е мотив за полемики в Ахелой. Жителите на града обаче не имат вяра в нейната меродавност и се надяват туризмът и стопанската система у нас да се подобрят.

Ние сме възрастни хора и на никое място не вървим, по-младите пазарят, а ние стоим у дома, тъй като не сме имунизирани, признава Мария Михова, гражданин на Ахелой.

В края на материала си списанието добавя, че България е рекордьор по смъртни случаи от ковид в цяла Европа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР