Германци изразиха гнева си във връзка с възникналото насилие по

...
Германци изразиха гнева си във връзка с възникналото насилие по
Коментари Харесай

В Германия бесни на Меркел заради насилието в Хамбург

Германци показаха гнева си по отношение на зародилото принуждение по време на Г-20 в Хамбург, повдигайки неуместни въпроси на канцлера Ангела Меркел по-малко от три месеца преди парламентарните избори, оповестява Ройтерс.

 290 арестувани и 213 служители на реда ранени при насилието в Хамбург
290 арестувани и 213 служители на реда ранени при насилието в Хамбург

През последната нощ също имаше конфликти

Около 20 000 служители на реда срещнаха съществени проблеми при сдържането на няколкостотин анархисти, които изгориха коли, разграбиха магазини и нанесоха съществени материални вреди в града с коктейли " Молотов " и камъни по време на Г-20 на 7 и 8 юли. Десетки хиляди участваха в мирни демонстрации.

476 служители на реда са получили разнообразни пострадвания по време на демонстрациите - от прорезни рани до изгаряния. Днес полицията разгласи, че са арестувани 225 души.

 Продължават митингите в Хамбург
Продължават митингите в Хамбург

Срещата на Г-20 завърши, само че напрежението не стихва

Германските вестници отделиха надалеч повече място за фотоси, на които полицейски водни оръдия са ориентирани към анархисти с качулки и други протестиращи, в сравнение с резултатите от форума на 20-те най-големи стопански системи в света.

" Срам за Германия ", написа вестник " Тагешпигел ".

" Снимките с безпомощни служители на реда, които не могат да възстановят реда и отбраната на имуществото са политическа злополука ", написа колумнистът на вестника Герд Новаковски.

 213 служители на реда ранени и 203-ма стачкуващи арестувани при насилието в Хамбург
213 служители на реда ранени и 203-ма стачкуващи арестувани при насилието в Хамбург

Няма съответни данни за броя на потърпевшите стачкуващи

" Билд ам зонтаг " разгласява фотоси с маскирани анархисти и политици на основната си страница със заглавие " Престъпници и губещи ". Във вестника политолог разказва сцените като " оргия на принуждение ".

 Арести в Хамбург
Арести в Хамбург

Десетки хиляди души се бяха събрали

Международните медии се концентрираха повече върху първата среща на американския президент Доналд Тръмп с съветския държавен глава Владимир Путин на Г-20, както и върху позицията на Тръмп за климата и търговията, която се различаваше от на останалите водачи.

Социологическо изследване на Emnid демонстрира, че 59% от германците имат вяра, че конфликтите са уязвили имиджа на страната им.

 В Хамбург водните оръдия отново влязоха в приложимост, срещата на Г-20 стартира онлайн
В Хамбург водните оръдия отново влязоха в приложимост, срещата на Г-20 стартира

Щурмуваха полицейски сектор

Меркел беше принудена да пази избора си срещата да се организира в Хамбург, заявявайки, че други градове като Лондон също са организирали сходни събития. Обаче в Хамбург има мощна коренно лява традиция.

Германският канцлер искаше да покаже на сътрудниците си от Г-20, най-много на Владимир Путин и Реджеп Ердоган, че в страната й се съблюдава свободата на словото.

Стратегията е с противоположен резултат, считат някои коментатори.

Едвам си поемам въздух от яд, тъй като канцлерът Меркел и кметът на Хамбург Олаф Шолц тривиално дефинираха бруталните вълнения като " неприемливи ", написа коментатор за " Билд ам зонтаг ".

Меркел даде обещание отплата за жителите на града.

Междувременно уредниците на митингите в Хамбург оповестиха, че нямат виновност за зародилото принуждение и вандализъм по време на анти-Г-20 демонстрациите в немския град, осведоми ДПА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР