Германското списание Focus изброява често срещани грешки, които пречат да

...
Германското списание Focus изброява често срещани грешки, които пречат да
Коментари Харесай

Най-големите грешки, които всички правим при настинка

Германското списание " Focus " изброява постоянно срещани неточности, които пречат да се отървем от настинката.

На първо място в листата на нарушаванията е злоупотребата със спрейовете за нос.

" Ако се употребяват прекомерно дълго, те могат да увредят лигавицата на носа и даже да провокират пристрастяване ", изяснява списанието.

Лекарите предлагат да не се употребяват спрейове за повече от една седмица: в противоположен случай лигавиците " привикват " с нормалната доза, което заплашва с хронична хрема и пристрастяване. Подчертава се също, че е значимо спреят да се отстранява от носа след издухване преди последваща приложимост, а флаконът би трябвало да се избърсва, с цел да се избегне внасянето на бактерии в носната лигавица.

Следващата неточност е прекомерно бързото намаление на температурата благодарение на лекарства.
Това е най-вредната закуска, която затлачва тялото ви
Растителните нишки не са хранителна съставна част, само че имат здравословни функционалности, като попречване на констипацията, холестерола и висок...

" Топлината оказва помощ на имунната система да се оправи по-добре с патогените. По-високите температури форсират нужните защитни реакции ", се споделя в публикацията.

Авторите приканват температурата да не се намалява под 38 градуса при децата и под 38,5 градуса при възрастните.

Не бива също да се лишавате от отдих при простуда. В обявата се отбелязва, че приемът на медикаменти постоянно води до възприятие на облекчение, което ви кара да бързате и да се върнете към делата си. Трябва да се лекувате и в никакъв случай да не се връщате към спортни действия, до момента в който не се възстановите изцяло.

Четвъртата неточност е да отидете на сауна. Противно на общоприетото разбиране, тя не облекчава признаците на простуда, а единствено обърква терморегулацията на организма. Затова сауната може да се посещава единствено за попречване на болестта, а не за неговото лекуване.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР