Германското промишлено производство отчете за август най-големия си месечен растеж

...
Германското промишлено производство отчете за август най-големия си месечен растеж
Коментари Харесай

Скок на промишленото производство в Германия

Германското промишлено произвеждане регистрира за август най-големия си месечен напредък от над шест години, сочат оповестени през днешния ден данни, представени от Ройтерс.

Резултатът допуска, че стопанската система още веднъж работи на цялостни обороти и ще има мощен напредък за третото тримесечие, въпреки въпросът към съставянето на ново държавно управление в Германия да внася неустановеност.

Общото произвеждане в заводите, строителството и енергетиката се е нараснало с 2,6% на месечна основа, откакто се сви с 0,1 на 100 през юли, съгласно данните на немското министерство на стопанската система.

Това е най-силното месечно нарастване от юли 2011 година и е много над упованията за напредък от 0,7 на 100, превишавайки даже най-оптимистичната оценка.

" Тези числа са доста положителни ", разяснява икономистът Ралф Солвеен от Комерцбанк (Commerzbank).

" Като цяло чакаме постоянен напредък (на БВП) през третото тримесечие. Оценката ни е към 0,6 на 100 на тримесечна основа ", добави той.

Заводското произвеждане е скочило с 3,2% - най-силно от март 2010 година, защото през август от фабриките са излезли повече междинни, финансови и потребителски артикули. Енергийното произвеждане също е повишено, до момента в който интензивността в строителния бранш е спаднала.

Производството на леки коли и други транспортни средства е било главен мотор на общия напредък, отбелязва министерството, изтъквайки по-ранни ваканции на заводите.

Ведомството установи, че промишленото произвеждане е набрало инерция от началото на годината.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР