Германското правителство възнамерява да отговори на предизвикателствата на все по-нестабилния

...
Германското правителство възнамерява да отговори на предизвикателствата на все по-нестабилния
Коментари Харесай

Германия представи първата в историята си стратегия за сигурност на фона на растяща световна нестабилност

Германското държавно управление има намерение да отговори на провокациите на все по-нестабилния международен ред с " политика на интегрирана сигурност ", изложена в немската Стратегия за националната сигурност,  която бе показана през днешния ден, съобщи ДПА.

Това е първата в историята тактика за националната сигурност на Германия и тя бе показана в миг, когато има напрежение в областта на сигурността на фона на съветската война в Украйна и усилването на геополитическото съревнование сред Китай и Съединени американски щати.

В увод към документа, който беше утвърден от немския кабинет през днешния ден, канцлерът Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 декларира: " Целта е ясна: да защитим сигурността на нашите жители и да дадем своя принос за сигурността на Европа ".

Целта на тактиката е да се подсигурява, че всички средства и принадлежности работят дружно и в синхрон, с цел да се укрепи сигурността на Германия против външни закани, показва ДПА. За тази цел би трябвало да бъдат включени всички съответни области на политиката, както и участниците в тях. Това обгръща необятен набор от тематики: от националната защита и защитата на алианса, през отбраната на техническата инфраструктура и сигурността на киберпространството и космоса, до сигурността на суровините, силата и храните.

В проекта се загатват и гражданската защита и гражданската отбрана, политиката за развиване, отбраната от непознато въздействие и шпионаж, както и оправянето с климатичната рецесия и пандемиите. Той планува в него да бъдат включени федералните, провинциалните и локалните управляващи, бизнесът, науката, гражданското общество и жителите.

" Основната задача на немската политика за сигурност е да подсигурява, че ще можем да продължим да живеем в условия на мир, независимост и сигурност в нашата страна в сърцето на Европа ", написа в информативен материал за тактиката. За тази цел Германия е непоколебимо ангажирана с НАТО и Европейския съюз и ще укрепва Бундесвера, като в продължение на доста години влага приблизително 2% от своя Брутният вътрешен продукт в защита, се прибавя в материала.

В отчета се обръща внимание на растящото съревнование с Китай, съобщи Ройтерс.

" Регионалната непоклатимост и интернационалната сигурност се оказват под все по-силен напън, а правата на индивида не се зачитат ", се споделя в документа. " Китай съзнателно упражнява икономическата си мощност, с цел да реализира политически цели ", написа още в материала, разясняващ задачите на тактиката.

Въпреки това Китай остава сътрудник, без който доста от световните провокации и рецесии не могат да бъдат решени, се прибавя в документа, отчитащ по-твърдата позиция на Германия във връзка с нововъзникващата суперсила в Азия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР