Германското правителство увеличава с още 20 милиона евро хуманитарната помощ

...
Германското правителство увеличава с още 20 милиона евро хуманитарната помощ
Коментари Харесай

Германското правителство увеличава хуманитарната помощ за Газа с 20 милиона евро

Германското държавно управление усилва с още 20 милиона евро филантропичната помощ за хората в блокираната линия Газа, която от месеци е подложена на непрестанни израелски бомбардировки, заяви немският външен министър Аналена Бербок, представена от ДПА.

Това обаче надалеч не е задоволително, с цел да се посрещнат потребностите на жителите на Газа, акцентира ръководителката на немската дипломация. Броят на камионите, доставящи животоспасяващи храни, медикаменти и други помощи за Газа, внезапно е намалял през последните седмици, сподели Бербок. " Това е неприемливо. Израелското държавно управление би трябвало неотложно да позволи безвреден и безконтролен достъп на филантропична помощ ", добави тя.

По данни на немското външно министерство Берлин е дал общо 206,5 млн. евро на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестински бежанци (UNRWA) през последната финансова година. Хората в Газа са получили 83 млн. евро от тази сума.

През последните седмици организацията на Организация на обединените нации беше подложена на рецензии след израелските обвинявания, че някои от нейните служащи са взели участие в нападенията против Израел на 7 октомври. След тези разкрития общо 16 страни, измежду които и Германия, в началото стопираха заплащанията за UNRWA.

Бербок сподели, че след срутва на реда и законността в огромни елементи от линията Газа израелската войска би трябвало да подсигурява, че филантропичната помощ може да бъде разпределяна сполучливо.

Ако не съумеят да преминат задоволително камиони, помощта ще би трябвало да се доставя на хората по въздуха при нужда, означи тя. " Заедно с нашите сътрудници, изключително с Йордания, ние също желаеме да участваме в доставките на филантропична помощ по въздуха ". В същото време филантропично преустановяване на огъня в този момент е по-наложително от всеки път, " с цел да може заложниците най-накрая да бъдат освободени от " Хамас " и до хората да може да стигне повече филантропична помощ, посочи Бербок.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР