Германското правителство смята, че през следващите седмици трябва да бъде

...
Германското правителство смята, че през следващите седмици трябва да бъде
Коментари Харесай

Берлин: Решението за приемане на бягащи от мобилизацията руснаци трябва да бъде взето на европейско ниво

Германското държавно управление счита, че през идващите седмици би трябвало да бъде призната единна линия на равнище Европейски съюз по отношение на съветските жители, които се отхвърлят от военна работа по съвест и не желаят да бъдат част от мобилизираните резервисти, които да се бият в Украйна, съобщи ДПА.

Фактът, че доста руснаци се пробват да избегнат военната работа в Украйна е " добър знак ", съобщи държавният представител Щефен Хебещрайт. Той добави, че би трябвало да се откри " работещо решение " дружно с останалите страни членки.

Мотивите на всеки обособен руснак, декларирал хипотетичен отвод от военна работа по съвест, би трябвало да бъдат деликатно проучени, преди да се дава леговище, с цел да е несъмнено, че даден човек не работи за съветската страна, акцентира Хеберщрайт.

Към момента няма проекти за режим на специфичен банкет или за издаване на филантропични визи на руснаци, отказали се от военна работа по съвест - нито на немско, нито на общоевропейско равнище.

Според немското министерство на вътрешните работи, страната е приела 438 лица от Русия през стратегия, която предлага отбрана на опозиционери, публицисти и учени. Говорителят на ведомството Максимилиан Кал съобщи, че процедурите в програмата са били изменени още през април, за може " отводът от военна работа по съвест да бъде измежду основанията за отбрана ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР