Германското правителство се е съгласило да изпрати поне една рота

...
Германското правителство се е съгласило да изпрати поне една рота
Коментари Харесай

Германия дава зелена светлина за изпращане на „Леопард 2“ на Украйна

Германското държавно управление се е съгласило да изпрати най-малко една рота танкове „ Леопард 2A6 “ на украинските въоръжени сили. Очаква се доставките да бъдат публично оповестени още тази седмица, заяви „ Шпигел “.

„ Германия дава зелена светлина за изпращане на „ Леопард 2 “ на Украйна, заяви от своя страна Си Ен Ен.

Германският канцлер Олаф Шолц е решил да разреши и на други страни като Полша да създадат това, заяви още „ Шпигел “.

Други съдружници, да вземем за пример в Скандинавия, имат намерение да се причислят към Германия и да доставят свои танкове „ Леопард “ на Киев, оповестява изданието.

Танковете към този момент са почнали да идват от складовете на Бундесвера, заяви изданието. Възможно е в средносрочен и дълготраен проект да бъдат готови за превозване и други немски бойни танкове.

Според " Шпигел " решението на немското държавно управление явно е било предшествано от интензивни съвещания сред Федерална Република Германия и други украински съдружници. Те са траяли няколко дни. Според информацията са извършени договаряния, в това число със Съединени американски щати.

На 18 януари немският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организираха телефонен диалог. Шолц е декларирал, че би се съгласил да съобщи танкове на Украйна, в случай че Съединени американски щати стартират да доставят M1 Abrams.

Днес „ Уолстрийт Джърнал цитира източници от Пентагона и Белия дом, съгласно които администрацията на президента на Съединени американски щати е склонна да одобри решение за изпращане на Украйна на 10 до " забележителен брой " танкове M1 Abrams. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР