Германското правителство разреши на чешка компания да продаде на Украйна

...
Германското правителство разреши на чешка компания да продаде на Украйна
Коментари Харесай

Германия разреши бойни машини на Бундесвера да бъдат продадени на Украйна

Германското държавно управление позволи на чешка компания да продаде на Украйна 58 бронетранспортьора, принадлежали първо на армията на някогашната Източна Германия, а по-късно и на тази на обединена Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорител на министерството на защитата в Берлин заяви, че машините са от вида бойна машина на пехотата БМП-1, а резрешението за тях към този момент е предоставено.

Те имат оръдие и катечници, съставляват общоприета военна техника за армиите на Варшавския контракт.

След обединяването на Германия през 1991 година те остават в завещание на Бундесвера, а след това са продадени на чешка компания, която ги продава на украинската войска.

Германското утвърждение за продажбата е нужно поради по този начин наречената уговорка за последна приложимост в първичния контракт за продажба, която не разрешава военно съоръжение на Бундесвера да бъде продавано на трети страни без позволението на Берлин.

По данни на вестник " Велт " чешката компания и преди е правила опит да продаде машините на украинската войска. Това се е случило през 2019 година, само че договорката е била блокирана от държавното управление на канцлера Ангела Меркел, което по това време не искаше да вреди на разговора с Русия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР