Германското правителство разрешава на Полша износа на стари германски изтребители

...
Германското правителство разрешава на Полша износа на стари германски изтребители
Коментари Харесай

Германия разреши на Полша да даде МиГ-29 на Украйна

Германското държавно управление позволява на Полша износа на остарели немски изтребители МиГ-29 в Украйна. Това оповестяват редица немски медии - от публичната ZDF до сп. - като се базират на свои източници, по-късно бе доказано и за " Ройтерс ".

По-рано в Берлин. На посещаване в Мали министърът на защитата Борис Писториус изясни, че решение на кабинета по въпроса се чака още през днешния ден.

Това, съгласно, са пет самолета от 23-те наследени от Германската демократична република, предадени от обединилата се Федерална република Германия на Полша през 2002.

В края на март консултант на полския президент Анджей Дуда съобщи, че към дузина самолети от тези самолети са останали на въоръжение в полските военновъздушни сили. Предстои Германия да даде формалното си потвърждени, че утвърждава, което се изисква и по закон.

Миналата седмица Дуда съобщи, че страната му към този момент е предоставила осем изтребителя МиГ-29 - четири през миналия месец. Те не са измежду предоставените от Германия преди 20 година машини.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР