Германското правителство проучва юридическите възможности за търсене на отговорност от

...
Германското правителство проучва юридическите възможности за търсене на отговорност от
Коментари Харесай

Засилва се натискът върху месопреработвателния сектор в Германия заради коронавируса

Германското държавно управление изследва юридическите благоприятни условия за търсене на отговорност от кланицата в провинция Северен Рейн-Вестфалия, станала огнище на ковид с над 1300 служащи с позитивен тест за Covid-19. Това съобщи пред публичната телевизия АРД немският министър на труда Хубертус Хайл, представен от ДПА.

" Смятам, че би трябвало да проучим какви са опциите съгласно гражданското право да бъде потърсена отговорност ", сподели Хайл. Като съображение за това той посочи породените вреди поради направените разноски за здравни ограничения, а също и породените от огнището вреди за стопанската система като цяло.

Хайл съобщи, че чака " Тьонис ", засегнатата компания, " да направи всичко, каквото би трябвало ", с цел да ограничи вредите, откакто към вчерашна дата в кланицата ѝ бяха потвърдени минимум 1331 случая на новия ковид.

През уикенда " Тьонис " съобщи, че обмисля разновидността да поеме разноските за цялостното тестване в община Гютерсло в Северен Рейн-Вестфалия, където се намира засегнатото дружество.

Говорителят на федералното държавно управление Щефен Зайберт сподели, че съществуващото законодателство ще бъде изменено по този начин, че от следващата година да бъдат обезпечени по-добри условия на труд. Отделните провинции на Германия и митническите служби към този момент са инструктирани да вършат по-строги инспекции, добави той от Берлин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР