Германското правителство представи днес нов 90-секунден клип, призоваващ гражданите да

...
Германското правителство представи днес нов 90-секунден клип, призоваващ гражданите да
Коментари Харесай

„Стани герой!“ - германската информационна кампания за спазването на мерките срещу COVID-19

Германското държавно управление показа през днешния ден нов 90-секунден клип, призоваващ жителите да си стоят вкъщи, като част от напъните на Берлин да убеди хората, и най-много младите, какъв брой значимо е да се съблюдават разпоредбите за ограничение на контактите в битката с разпространяването на COVID-19, оповестява телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV).

Във видеото възрастен мъж, сниман като в документален филм със мемоари от войната, споделя за времето, когато е бил на 22 години през… 2020-а.

„ Бях студент по инженерство в Кемниц, когато пристигна втората вълна. На 22 години човек е на възраст, когато още му се купонясва, желае да учи, да се среща с нови хора, да излезе на чашка с другари. Съдбата обаче е имала други проекти за нас “, споделя индивидът, показан като Антон Леман и говорещ на фона на класическа музика, написа Българска телеграфна агенция.

„ Пред тази невидима опасност, която застрашаваше всичко, в което вярвахме, ненадейно ориста на страната ни беше в нашите ръце “, продължава възрастният мъж. „ Тогава събрахме цялата си храброст и направихме това, което се очакваше от нас, единственото вярно нещо. Да не вършим нищо “, показва още той.

Тук ситуацията в клипа се трансформира и се появява пенсионерът като юноша през зимата на 2020 година, ту на канапето, ту в леглото си пред екрана на компютъра, похапващ части пържено пиле.

Накрая и държавното управление насочва своето обръщение: „ Вие също можете да станете воин, като си останете у дома! “

Повечето консуматори в интернет приветстваха този метод на пропаганда посредством подигравка, наподобяваща разкази на ветерани от войната, написа „ Франс прес “. Критично настроените от своя страна акцентират, че е демонстрация на неприятен усет да се съпоставя безделието с подвиг, както и паралелът със спомените от войната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР