Германското правителство предлага 7,5 млрд. евро от парите на данъкоплатците,

...
Германското правителство предлага 7,5 млрд. евро от парите на данъкоплатците,
Коментари Харесай

Германия спасява Siemens Energy със 7,5 млрд. евро от данъкоплатците

Германското държавно управление предлага 7,5 милиарда евро от парите на данъкоплатците, с цел да обезпечи спасяването на изпадналия в усложнение производител на вятърни турбини Siemens Energy.

Компанията е от жизненоважно значение за енергийния преход в страната, оповестява CNN.

Сумата е част от пакет гаранции в размер на 15 милиарда евро, а останалата част е обезпечена от частни банки и други заинтригувани страни, излиза наяве от изказване на немското министерство на стопанската система и опазването на климата.

Пакетът зависи от това дали Siemens Energy ще спре изплащането на дивиденти на акционерите и бонуси на членовете на управителния съвет на компанията, в подмяна на което държавното управление ще даде гаранцията си.

Помощта акцентира финансовите усложнения, пред които са изправени страните, които се отхвърлят от изкопаемите горива, както и смисъла, което Берлин отдава на Siemens Energy за улеснение на този преход, написа CNN.

Компанията, чиито доходи за последната финансова година са 29 милиарда евро, създава също газови турбини и електролизери за атомна сила, наред с редица други артикули.

Нейните технологии са в основата на към една шеста от електрическата енергия, създавана в международен мащаб и в нея работят 94 000 души в над 90 страни.

Германия, най-голямата стопанска система в Европа, е изправена пред сложна - и скъпа борба да размени Русия като главен снабдител на природен газ, откакто Москва стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари предходната година, осведоми Reuters.

Намирането на по-евтини и по-чисти източници на сила е от жизненоважно значение за немските производители, които през последните две години изпитват усложнения да поемат непостижимите разноски за газ.

Слабата китайска стопанска система и мъчителното повишение на лихвените проценти също натежават върху бранша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР