Германското правителство отменя непрепоръчителното пътуване до 31 страни в Европа.

...
Германското правителство отменя непрепоръчителното пътуване до 31 страни в Европа.
Коментари Харесай

Германия отменя непрепоръчителното пътуване до 31 страни, но при определени условия

Германското държавно управление анулира непрепоръчителното пътешестване до 31 страни в Европа. Очаква се новата мярка да влезе в действие от 15 юни.

Непрепоръчителното пътешестване влезе в действие на 17 март и продължи съвсем три месеца.

Освен за България, пътуването ще бъде допустимо до всички страни от Европейски Съюз, Англия, както и до четири страни членки на Шенген - Исландия, Норвегия, Швейцария и Лихтенщайн.
Разногласия сред Берлин и провинциите за ограниченията против COVID-19 в Германия Канцлерът Меркел желае рестриктивните мерки да останат в действие до 5 юли, Тюрингия и Саксония желаят бързо разхлабване
Страните, до които пътуването ще бъде допустимо, са същите тези, от които идващите в Германия няма да съблюдават 14-дневна карантина.

Непрепоръчителното пътешестване ще бъде сменено с рекомендация за пътешестване към другите страни. В нея ще бъдат включени характерните опасности, които би трябвало да се имат поради при посещаване във всяка една от посочените страни.

За да се обезпечи добра отбрана на пътуващите, желанието на немското държавно управление е да бъдат реализирани общи критерии за ограниченията, свързани с разпространяване на ковид, които би трябвало да бъдат спазвани от туристите.
Германското държавно управление възнамерява да удължи ограниченията против COVID-19 до 5 юли Между Берлин и някои от провинциите породиха несъгласия за налагането на рестриктивните мерки
Предвиждат се правила за съблюдаване на отдалеченост, носене на маски и стерилизация на закрити пространства. Ще бъде направен и проект по какъв начин ще се работи, в случай че екскурзиант се разболее на територията на друга страна.

Същевременно натискът към немското държавно управление за анулация на граничния надзор по сухопътните граници се ускорява.

На този стадий прогнозите са граничния надзор по сухопътните граници ще отпадне в средата на юни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 443 10 130 880 Света 5 613 356 29 089 348 480 2 388 846 Заразени* Нови Починали България 2 443 10 130 Света 5 613 356 29 089 348 480
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР