Германското правителство одобри мерки за постепенно смекчаване на граничния контрол,

...
Германското правителство одобри мерки за постепенно смекчаване на граничния контрол,
Коментари Харесай

Германия започва да отваря границите си от събота

Германското държавно управление утвърди ограничения за последователно намаляване на граничния надзор, заяви през днешния ден министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер, представен от ДПА.

Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато страните от Европейски Съюз работят за възобновяване на свободното придвижване в съюза доникъде на идващия месец.

Границата с Люксембург ще е първата, която ще бъде отворена, откакто бе решено граничният надзор да не продължи след приключването в петък на настоящия период, сподели немският вътрешен министър пред кореспонденти в Берлин.

Той заяви още, че се водят диалози с Дания за отваряне на границата ѝ с Германия, " щом датското държавно управление завърши консултациите със прилежащите страни ".

В единодушие с Франция, Швейцария и Австрия Германия реши границите ѝ с тези страни да останат затворени до 15 юни, откакто в началото плануваният период трябваше да изтече този уикенд.

Германия затвори границите си на 16 март и позволява единствено пътуващи по уважителна причина като водачи на тирове, трансгранични служащи и медици. Зеехофер сподели, че се водят полемики дали към листата да се прибавят и други групи хора.

По проект Германия ще отвори още веднъж всичките си гранични пунктове, с осъществяване на инспекции, откакто в последните седмици доста от тях бяха изцяло затворени.

Тези инспекции също ще бъдат леко облекчени, като федералната полиция ще реализира инспекции тук-там, а не систематичен надзор, сподели вътрешният министър.

Той акцентира, че осъществяването на проектите ще зависи от това дали данните за болестта не престават да демонстрират прогрес в битката на Германия и съседките й против новия ковид.

Ограничителните ограничения против пандемията през последните два месеца на процедура унищожиха туристическия бранш, който директно или индиректно генерира към 10 % от икономическия артикул на Европейски Съюз.

Европейската комисия обаче сподели през днешния ден, че страните от съюза биха могли още веднъж да отворят границите си с други страни членки за туристическия сезон, в случай че епидемията от ковид е под надзор и здравните им системи са добре готови, отбелязва ДПА.

Външните граници на Европейски Съюз ще останат затворени до 15 юни, в случай че 27-те страни в съюза се придържат към съвета на Комисията от предходната седмица.

Макар решението за намаляване на граничния надзор да е в ръцете на всяка страна в Европейски Съюз, Зеехофер означи, че сходни ограничения ще имат смисъл единствено в съгласуваност със прилежащите страни.

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер заяви през днешния ден, че Франция ще резервира контрола по границата с Германия до 15 юни, макар че ще има известно облекчение на ограниченията, с цел да се улеснят хората, които би трябвало постоянно да минават през границата, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР