Германското правителство обяви нов пакет с мерки, които трябва да

...
Германското правителство обяви нов пакет с мерки, които трябва да
Коментари Харесай

Германия плаща между 800 и 1500 евро на човек за компенсиране на инфлацията

Германското държавно управление разгласи нов пакет с ограничения, които би трябвало да облекчат жителите и да им оказват помощ с посрещането на все по-високите разноски поради инфлацията. Те плануват еднократно погашение на суми сред 800 и 1500 евро.

Сумите, които държавното управление на Германия ще отпусне като помощ за високите цени на отопление, са предопределени преди всичко за обществено слабите. Освен това фамилиите с деца също ще получат еднократни бонуси. Плащания ще има и за пенсионерите и студентите. Удължава се програмата от пандемията за редуциране на работното време на личния състав на компании, които не се оправят с рецесията.

Според канцлера Шолц пакета с ограничения е точно обмислен и ще има помощ за всеки, оповестява БНР.

Минисътрът на стопанската система Роберт Хабек пък разгласи, че Германия ще влезе в зимата готова. Газохранилищата са към този момент съвсем цялостни, достигайки равнище от 80%.

Парите, които страната отпуска за нуждаещи се, ще са в порядъка на двуцифрен милиард. Вчера завърши програмата за билет от единствено 9 евро за влаковете в цялата страна. Министърът на финансите Кристиан Линднер обмисля по какъв начин тя да бъде продължена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР