Германското правителство обяви днес, че планира да увеличи целите си

...
Германското правителство обяви днес, че планира да увеличи целите си
Коментари Харесай

Германия ще повиши целите си за намаляване на парниковите емисии

Германското държавно управление разгласи през днешния ден, че възнамерява да усили задачите си за понижаване на излъчванията с парников резултат, откакто Конституционният съд дефинира част от климатичния закон като доста едва упорит, съобщи Агенция Франс Прес.

Берлин към този момент има намерение да понижи излъчванията си с 65 на 100 до 2030-а по отношение на нивото им от 1990 година, спрямо оповестените по-рано 55 на 100, а по-късно и с 88 на 100 до 2040 година. Германското държавно управление възнамерява атомна индиферентност през 2045 година, пет години по-рано от предвижданото в досегашната цел, съобщи през днешния ден министърът на финансите и вицеканцлер Олаф Шолц.

Тези цели са в действителност амбициозни и изпълними, съобщи министърът на околната среда госпожа Свеня Шулце на конференция.

Идната седмица ще бъде импортиран проектозакон, който министрите ще обсъдят на съвещанието си, прецизираха двамата представители на ГСДП (социалдемократи), които ръководят дружно с консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Планът би трябвало да поддържа постигането на задачата на Европейски Съюз за въглеродна индиферентност до 2050 година. Според Европейската комисия това ще изисква вложения от 350 милиарда евро годишно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР