Германското правителство обяви, че забранява влизането в страната на сезонни

...
Германското правителство обяви, че забранява влизането в страната на сезонни
Коментари Харесай

Гермaния забранява влизането на чужди сезонни работници

 Германското държавно управление разгласи, че не разрешава влизането в страната на сезонни служащи от чужбина, с цел да овладее разпространяването на ковид, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Сезонни служащи и служащи за прибиране на реколтата към този момент няма да бъдат допускани в Германия от нашия граничен надзор, съобщи представител на вътрешното министерство на конференция в Берлин.

Забраната влиза в действие през днешния ден от 18 часа българско време и остава до " второ разпореждане ", като се отнася и за служащи от страните членки на Европейски Съюз.

Около 300 000 сезонни служащи идват в Германия всяка година, главно от Полша и Румъния, с цел да оказват помощ в прибирането на разнообразни култури, като аспержи и ягоди. Германия вкара предходната седмица граничен надзор с пет прилежащи страни, а днешното решение е ново стягане на изискванията за влизане в страната.

От Асоциация на производителите на аспержи в провинция Бранденбург оповестиха, че едвам половината от нужните 5000 сезонни служащи за района са пристигнали до момента. Много сме покрай прибирането на аспержите, само че в случай че нямаме задоволително служащи, няма да успеем да приберем цялата годишна продукция, сподели Юрген Якоб.

От земеделското министерство предложиха дефицитът да бъде напълнен с хора, изненадващо останали безработни поради рецесията с ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР