Германското правителство обяви, че в пилето може да им опасни

...
Германското правителство обяви, че в пилето може да им опасни
Коментари Харесай

Как да убием бактериите в пилето и защо не е полезно да го мием преди употреба

Германското държавно управление разгласи, че в пилето може да им рискови бактерии, които да провокират диария. Затова е много значимо да се предпазите от това.

Защо в действителност бактериите нападат пилето. Това е реалност поради изискванията в кланиците. Там, където стартират перата на пилето има огромен брой от чревни бактерии. Щом пилето мине под ножа, тези бактерии се придвижват в пилешкото месо и оцеляват в него даже и при температура от минус 20 градуса.

А в този момент ще ви отговорим на въпроса, който най-вече ви вълнува: за какво да не миете пилето, преди използването му.

Ако пилето се измие с вода, към него се разпиляват капчици, които могат да попаднат върху плота на кухнята или на кухненската маса. В тези капчици има огромна възможност да съдържат бактерии. А те елементарно могат да се пренесат както по плота, по този начин и по гладките дървени повърхности. Най-много си харесват дървените дъски за рязане. И когато се загнездят там, вие не се сещате за това и стартирате да режете някакви плодове или зеленчуци, като по този метод пренасяте бактериите от пилето напряко в стомаха, дружно с плода или зеленчука. Затова дъската би трябвало да е пластмасова, или в случай че държите на дървената, постоянно я дезинфекцирайте с оцет или различен препарат, преди да режете нещо върху нея. Измиването й не е задоволително, с цел да отстрани бактериите.

Тогава изниква въпросът по какъв начин да премахнете бактериите в пилето.

Няма метод да ги отстраните по безплоден метод. Най-добре е да ограничите разпространяването на бактуриите, с цел да не могат прекалено много да се развъждат. Затова премахнете сокът, който остава от пилето, тъй като там бактериите се популяризират и развъждат най-вече. Сварете добре пилешкото, с цел да убиете бактериите след топлинната му обработка. След това измийте със сапун ръцете си, тъй като по тях може да има останали микроорганизми от месото. Това е добре да се прави при всякаква обработка на сурово месо.

Запомнете, че бактериите стартират да умират, когато температурата при печене или варене е най-малко 72 градуса. Трябва да готвите пилето оптимално дълго, с цел да сте сигурни, че е достигнало до тази температура. Оставете го най-малко 5 минути на нея.

За да измерите вътрешната температура на пилето, има специфични термометри за месо. Снабдете се с подобен и проверявайте дали пилето е минало през мечтаната температура. Ако не разполагате с подобен термометър, можете да извадите пилето и да го нарежете на две. Ако вътре месото му е бяло, значи е сготвено или сварено идеално и бактериите в него са отстранени сполучливо.

Запомнете, че пиле се размразява в хладилника, а не в кухнята или в стаята. Когато решите да го размразите, поставете решето и контейнерче или различен бездънен съд под него, с цел да може водата да се оттече и след това да я изхвърлите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР