Германското правителство обяви, че планира да спре почти целия внос

...
Германското правителство обяви, че планира да спре почти целия внос
Коментари Харесай

Германия планира да спре вноса на руски газ до 2024 година

Германското държавно управление разгласи, че възнамерява да спре съвсем целия импорт на нефт до края на годината и ще се откаже от съветски газ доникъде на 2024 година. Това е извънредно упорит проект, който изправя най-голямата европейска стопанска система пред големи провокации, написа Арне Делфс за Bloomberg.

В петък министърът на стопанската система и климата Роберт Хабек показа проекта и още веднъж акцентира, че Германия няма да поддържа неотложно ембарго върху износа на съветски енергийни артикули, тъй като последствията за фирмите и семействата ще бъдат прекомерно съществени. В същото време канцлерът Олаф Шолц даде обещание страната да прекъсне зависимостта си от съветските енергийни артикули " допустимо най-скоро ".

Самата Германия разполага с лимитирани естествени запаси по тази причина си разреши да разчита на Русия за повече от половината от своя газ, съвсем половината от въглищата и към една трета от петрола, а нахлуването в Украйна се оказа жестока инспекция на действителността за политиците в Берлин.

Германия желае да понижи на половина вноса на съветски нефт доникъде на годината и да бъде " съвсем самостоятелна " до края на 2022 година, сподели Хабек. До есента страната може напълно да спре вноса и на въглища, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР