Германското правителство не прави достатъчно, за да защити журналистите от

...
Германското правителство не прави достатъчно, за да защити журналистите от
Коментари Харесай

Германски журналисти недоволстват от полицията заради заплахи от крайнодесни към тях

Германското държавно управление не прави задоволително, с цел да отбрани публицистите от крайнодесни екстремисти, написа в отворено писмо, подписано от медийни организации.
Полицейски интервенции против неофашистки организации разкриха в последно време, че има най-малко няколко " черни листата " с публицисти и леви политици, които са показани като евентуални цели.
" Можете ли да гарантирате, че хората, чиито имена са в тези описи, ще бъдат известени за това и ще получат рекомендации за сигурността им ", пита отвореното писмо до вътрешния министър Хорст Зеехофер.
Писмото е подписано от най-големи синдикати на публицистите в Германия, както и финансирани посредством дарения от жителите медии, като Краутрепортер, съобщи БГНЕС.
През август, немското министерство на вътрешните работи разяснява появилите се информации, че " черни описи " с публицисти са открити у крайнодесни екстремисти, като някои включвали персонални данни на възможните цели. От институцията споделиха, че описите не са от огромно значение и не би трябвало да им се придава такова.
" Организациите, институциите и частните лица, които са в тези описи, сега не са изложени на никаква заплаха, съгласно оценката на престъпна полиция ", сподели Зеехофер.
Много публицисти и деятели, чиито имена са в описите, показаха слисване от реакцията на управляващите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР