Германското правителство казва, че полицията е извършила обиск на 54

...
Германското правителство казва, че полицията е извършила обиск на 54
Коментари Харесай

Германия обискира имоти, свързани с група, заподозряна в насърчаване на иранска идеология

Германското държавно управление споделя, че полицията е направила обиск на 54 места в цялата страна в следствие на основана в Хамбург организация, обвинена в разпространение на идеологията на иранското управление и вероятно подкрепяне на дейностите на Хизбула в Германия

От Асошиейтед прес, 16 ноември 2023 година, 3:46 ч.

БЕРЛИН -- Германската полиция претърси 54 места в цялата страна в четвъртък в следствие на основана в Хамбург организация, обвинена в разпространение на идеологията на иранското управление и възможна поддръжка на дейностите на Хизбула в Германия, сподели държавното управление.

Министерството на вътрешните работи сподели, че Ислямският център в Хамбург, или IZH, от дълго време е бил под наблюдаване от вътрешното разузнаване на Германия. В него се споделя, че дейностите на групата са ориентирани към разпространяване на „ революционната идея “ на висшия водач на Иран, който е обвинен в нарушение на конституционния ред на Германия.

Властите също по този начин изследват съмненията, че поддържа неразрешени действия в Германия от ливанската подкрепяна от Иран въоръжена формация Хизбула, която неведнъж си разменя огън с Израел в целия Израел- Ливанската граница, откогато Хамас атакува Израел от Газа предишния месец.

IZH ръководи джамия в Хамбург. Министерството на вътрешните работи сподели, че немското разузнаване има вяра, че упражнява доста въздействие или цялостен надзор върху някои други джамии и групи и че те постоянно поддържат „ ясно антисемитско и антиизраелско отношение “. В него се споделя, че управляващите изследват дали може да бъде неразрешен и материалите, конфискувани по време на претърсванията, ще бъдат оценени.

Активите в сряда бяха осъществени в Хамбург и шест други немски провинции — Баден-Вюртемберг и Бавария на юг, Берлин и Хесен, Северен Рейн Вестфалия и Долна Саксония на запад и северозапад. В допълнение към IZH следствието е ориентирано и към пет други групи, обвинени, че са нейни подорганизации.

„ Нашите ограничения демонстрират, че имаме ислямистка сцена в нашите забележителности “, сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фейзер в Берлин. „ Искам да кажа доста ясно, че ние действаме против ислямския екстремизъм; ние не действаме против вяра или друга страна. ”

„ Но също толкоз ясно е, че ние не толерираме каквато и да е ислямистка агитация, антисемитска и анти- Израелската пропаганда тук “, добави тя.

На 2 ноември Faeser вкара публична възбрана за активност от или в поддръжка на Хамас и разпусна Самидун, група, която стоеше зад честването на Хамас в Берлин " офанзива против Израел, следвайки обещанието, направено от канцлера Олаф Шолц малко след офанзивата.

IZH сподели предишния месец, че „ осъжда всяка форма на принуждение и екстремизъм и постоянно е защитавал мир, приемливост и междурелигиозен разговор. в следствие на петима хипотетични членове на Хизбула, които са упрекнати в вдишване на управителни функции в две локални групи, ръководени от бойната организация.

Те се проверяват по съмнение за участие в непозната терористична организация, споделиха прокурорите. Арести нямаше.

Свързани тематики

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР