Германското правителство иска да спре дълговата спирачка за 2023 г.,

...
Германското правителство иска да спре дълговата спирачка за 2023 г.,
Коментари Харесай

Германия обявява извънредна ситуация заради бюджета

Германското държавно управление желае да спре дълговата спирачка за 2023 година, с цел да преодолее бюджетната рецесия в страната. С нов поправен бюджет министърът на финансите Кристиан Линдер ще подсигурява субсидирането на цените за ток и газ от страна на страната, с цел да облекчат бизнеса и семействата.

Миналата седмица Конституционният съд на Германия спря осъществяването на бюджета, откакто разгласи, че е противоконституционно да се трансферират остарели заеми към климатичния фонд. Министърът на финансите Линднер изясни, че ще бъде направено предложение до Бундестага за взимане на решение за изключителна обстановка.

„ След диалог с канцлера и вицеканцлера взех решение да показва спомагателен бюджет до няколко дни. Ще спазим конституционните условия при спомагателните разноски, които ни се постановат поради субсидирането на цените на тока и газа “, съобщи Линднер.

Предпоставка за прекъсване на дълговата спирачка съгласно главния закон в Германия е да не се поемат нови задължения. Линднер подсигурява, че няма да се поемат нови задължения, а единствено средствата, които към този момент са употребявани за превъзмогване на рецесията, ще бъдат сложени на сигурна правна основа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР