Германското правителство иска да купи американски изтребители F-35, предаде ДПА,

...
Германското правителство иска да купи американски изтребители F-35, предаде ДПА,
Коментари Харесай

Германия иска да купи стелт изтребители F-35

Германското държавно управление желае да купи американски изтребители F-35, съобщи ДПА, базирайки се на държавни източници. Ройтерс, цитирайки свои източници, твърди, че е взето кардинално решение за придобиването на американски изтребители. 

Самолетите на " Локхийд Мартин " ще заменят взетите на въоръжение преди повече от 40 години самолети " Торнадо ", споделиха източниците на ДПА. Смята се, че F-35 са най-модерните бойни самолети в света. Те са сложни за засичане от вражеските радари с помощта на специфичната си структура и покритието на обшивката. Според източниците немските въоръжени сили имат намерение да закупят до 35 броя от самолетите, създадени по технологията стелт, предава Българска телеграфна агенция. 

Изглежда, че държавното управление в Берлин е преосмислило и отхвърлило предходните си опасения, че покупката на F-35 може да попречи на взаимните проекти с Франция за създаване на общ европейски военен аероплан (FCAS/Future Combat Air System), отбелязва ДПА. Наскоро беше посочено, че сътрудници от НАТО в Европа също употребяват F-35 и приемането му на въоръжение би могло да докара до " синергийни резултати ". 

Сегашният немски кабинет записа в съдружното си съглашение, че ще размени самолетите " Торнадо ". В продължение на години немските въоръжени сили бяха упреквани, че техниката им е остаряла и амортизирана и сега те са в развой на рационализация. Миналия месец немският канцлер Олаф Шолц разгласи голямо нарастване на разноските за защита, което по неговите думи ще докара до повишение на вложенията на страната в отбранителния бранш над основния ангажимент от 2 % от Брутният вътрешен продукт, откакто спорът в Украйна принуди Берлин да премисли външната си политика, отбелязва ДПА. Шолц сподели, че немската войска ще получи 100 милиарда евро от федералния бюджет за вложения и планове за въоръжение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР