Германското правителство е подложено на натиск да удължи срока на

...
Германското правителство е подложено на натиск да удължи срока на
Коментари Харесай

Натиск в Германия да се удължи билета от €9 на месец за обществен транспорт

Германското държавно управление е подложено на напън да удължи периода на деяние на мощно субсидирания месечен билет от €9 за публичен превоз, който беше пуснат през юни.

Това заяви в. " Гардиън "

Проектът " билет за 9 евро ", който дава право на всеки, който живее или посещава Германия, да пътува безкрайно в цялата страна с районния превоз на цена от единствено 9 евро (7,60 паунда) на месец, изтича в края на август.
 Германия записва първи експортен недостиг от над 30 години
Германия записва първи експортен недостиг от над 30 години

Външнотърговски недостиг от съвсем 1 милиарда евро - психически удар върху най-голямата стопанска система в Европа, която се гордее със мощните си експортни промишлености

Той има две цели: да накара хората да излязат от колите си и да помогне за превъзмогване на рецесията с разноските за живот.

Само през юни към 31 милиона души са закупили картата, която може да се употребява за районните влакове, рейсове, трамваи и метро. Железопътните лобисти и бранителите на околната среда го оповестиха за голям триумф, а всички се съгласиха, че той е провокирал мечтаното раздвижване към публичния превоз - употребявайки скъпа опция в миг, когато хората желаят да компенсират двете изгубени лета поради пандемията от COVID-19.

Групите за публичен превоз и за напън настояват, че в този момент е моментът държавното управление да се възползва от момента и да удължи периода на годност на пропуща.

Управляващият шеф на Асоциацията на немските транспортни компании (VDV) Оливер Волф,, съобщи, че известността на билета и взаимният триумф на политиците и транспортната промишленост " усилват натиска за това какво да се прави след приключването на схемата ".

Миналата седмица неговата организация предложи билет за 69 евро на месец, който съгласно нейните калкулации би бил финансово резистентен. Едно от предложенията е той да бъде преименуван на " билет за климата ".

Поне по неофициални данни германците са употребявали пропуща, с цел да пътуват до празненства и сватби, които са били отсрочени по време на пандемията, както и до езерни курорти и известните брегове и острови на Северно и Балтийско море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР