Германското правителство е подкрепило плановете на ЕС да наложи забрана

...
Германското правителство е подкрепило плановете на ЕС да наложи забрана
Коментари Харесай

Германия подкрепя ембарго върху руския петрол?

Германското държавно управление е подкрепило проектите на Европейски Съюз да наложи възбрана за импорт на нефт от Русия и се е изказало в интерес на ембаргото . Това оповестява " Дойче веле " с позоваване на организация dpa.

Германия се противопоставяше на петролното ембарго , само че неотдавна страната понижи. Затова и съгласно организацията канцлерът Олаф Шолц ще поддържа ембаргото.

Съобщава се, че Германия е сключила договорка с Полша за импорт на нефт през полско пристанище на Балтийско море.
 Германският финансов министър към Путин: Няма да бъдем изнудвани
Германският финансов министър към Путин: Няма да бъдем изнудвани

Едно да е ясно: вършим всичко допустимо, с цел да станем самостоятелни от Русия

Решението на Германия да поддържа ембаргото обаче го прави доста по-вероятно . Предвижданата мярка е част от премисляния шести пакет от наказания на Европейски Съюз по отношение на Русия поради войната в Украйна.

Сега единствено Унгария, Австрия, Словакия, Испания, Италия и Гърция се опълчват на мярката. Тези страни или са прекомерно подвластни от съветския нефт, южноевропейските страни мощно се притесняват от повишение на цените на силата за потребителите след отхвърли от съветското гориво.

Европейската комисия има намерение да показа план за шестия пакет от наказания против Русия още през идващите няколко дни, с цел да окаже още по-голям напън върху Кремъл във войната на Русия против Украйна. В същото време е допустимо ембаргото да не бъде наложено до есента или даже до зимата заради забележителния брой съперници на ранния отвод от съветския нефт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР